Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Συλλογή υπογραφών ενάντια στην καταστροφή που προξενεί το σύνθετο τουριστικό συγκρότημα στο Διακοφτό Ίου

 
 
Συλλογή υπογραφών μέσω του Avaaz για κείμενο που θα παραδωθεί στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και υπουργούς Ναυτιλίας Θ. Δρίτσα και Περιβάλλοντος Γ. Τσιρώνη:
 
Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στην πρόσφατη έγκριση παραχώρησης αιγιαλού στον επενδυτή του σύνθετου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στην χερσόνησο Διακοφτό στην Ιο, από μέρους των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ναυτιλίας και Οικονομικών, επειδή είναι καταστροφική για το φυσικό και πολιτισμικό χαρακτήρα του νησιού, περιλαμβάνοντας βίλες, μεγάλους δρόμους, μόλους και τεχνητές παραλίες, έξω από την κλίμακα ενός μικρού νησιού. Το συγκρότημα θα υποβαθμίσει ανεπανόρθωτα ένα από τα πιο άθικτα τοπία του Αιγαίου ώστε τελικά να ζημιώσει και την ίδια την τουριστική ανάπτυξη της χώρας η οποία βασίζεται στην ομορφιά των τοπίων και το φυσικό περιβάλλον.

 
Με βάση τα παραπάνω ζητάμε την άμεση ανάκληση της παραπάνω υπουργικής απόφασης και ταυτόχρονα την επιτάχυνση των απαραίτητων νομικών παρεμβάσεων ώστε να ξεκαθαριστεί το τοπίο αδειοδότησης των όποιων επενδύσεων βρίσκουν σχεδόν πάντα ως εύκολο θύμα το περιβάλλον κι εν τέλει την ίδια τη βιωσιμότητα.
 
 
Ζητάμε ακόμη τον πλήρη έλεγχο των παραβάσεων και παρανομιών του επενδυτή που:

- Έχει ήδη αρχίσει τις εργασίες μέσα στις αργίες των Χριστουγέννων χωρίς να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της άδειας και
- Έχει ήδη καταπατήσει στο παρελθόν σημαντικό υγρότοπο και ρέμα της Ίου, το ρέμα Παπά και το μετέτρεψε σε ιδιωτικό κήπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου