Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Ξεκίνησαν οι εξαγωγές ακτινιδίων προς Ινδία


Ξεκίνησαν οι εξαγωγές ακτινιδίων προς Ινδία, παρά τις κωλυσιεργίες εκ μέρους του ΥΠΑΑΤ Παρά τις κωλυσιεργίες εκ μέρους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.(ΥΠΑΑΤ)
 
«Δυστυχώς και παρά την ύπαρξη άδειών εισαγωγής στην Ινδία, δεν απεστάλησαν οι σχετικές οδηγίες από το ΥπΑΑΤ προς τις Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) όλης της χώρας για "in transit cold treatment" φόρτωση φορτίων ακτινιδίων, παρά την προς τούτο σύσκεψη της 27/11/2015, με κίνδυνο να χαθούν συμβατικές υποχρεώσεις άνω των 8.000 τόνων προς όφελος ανταγωνιστών. Εντούτοις, στην ανασκόπηση των εξαγωγών της εβδομάδας από 5 έως 11 Δεκεμβρίου, καταγράφονται συνολικές εξαγωγές 102 τόνων από συγκεκριμένες περιοχές της χώρας μας προς Ινδία» δήλωσε σχετικά ο Ειδικός Σύμβουλος του Incofruit – Hellas, κ. Γεώργιος Πολυχρονάκης.

«Χαιρετίζουμε την αποστολή για την εφετινή περίοδο των πρώτων 2 φορτίων ακτινιδίων προς Ινδονησία αλλά και την συνέχιση εξαγωγών τους προς τις νέες αγορές όπως της Ν. Ασίας, των Αραβικών χωρών, της Κίνας αλλά και των ΗΠΑ» κατέληξε ο κ. Πολυχρονάκης.



πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου