Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Ρέθυμνο - Παλέ. "Κουμπουροφόρος" πυροβόλησε γύπα

γύπας πυροβολισμός κεφάλι σπασμοί νευρολογικό πρόβλημα
 
Και άλλο αρπακτικό βρέθηκε πυροβολημένο
 
Το βράδυ (10/12) οι εθελοντές του Ελληνικού Κέντρου Πέρίθαλψης Άγριων Ζώων παρέλαβαν ένα ακόμη πυροβολημένο αρπακτικό – Ξεφτέρι (Accipiter nisus). Το άτυχο πουλί εντόπισε ο κος Βασίλης Τσιμεράκης κυριολεκτικά να χτυπιέται στην άκρη του δρόμου στην περιοχή Παλέ Ρεθύμνου. Άμεσα επικοινώνησε και το έστειλε στους εθελοντές μας. Όπως διαπιστώθηκε έχει πυροβοληθεί στο κεφάλι, έχει χάσει την όραση του (δεν φαίνεται ακόμη αν έχει μόνιμο πρόβλημα) και το οίδημα στο κεφάλι του προκαλεί νευρολογικό πρόβλημα που το κάνει να χτυπιέται. Του παρέχεται όλη η δυνατή φροντίδα με την ελπίδα να σωθεί η ζωή του.
 
Η κατάσταση με τους παράνομους κουμπουροφόρους στην Κρήτη έχει πια παραγίνει. (Σας θυμίζουμε το περιστατικό της Γερακίνας κοντά στον Κουρνά πριν λίγο καιρό για το οποίο και κάναμε επίσημη καταγγελία στην Διεύθυνση Δασών Χανιών). Καλούμε τις Δασικές Αρχές του Νησιού και την Θηροφυλακή να λάβουν περισσότερα μέτρα για να σταματήσει αυτό το κακό και να βρεθούν οι λαθροκυνηγοί που το προκαλούν ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Επίσης καλούμε τους πολίτες που γίνονται μάρτυρες τέτοιων περιστατικών να τα καταγγέλλουν και όταν βρίσκουν κάποιο ζώο σε ανάγκη να επικοινωνούν άμεσα με το ΕΚΠΑΖ ( Κρήτη : 6944460869, 6949141126 Αίγινα: 6979914851).

Το ΕΚΠΑΖ (Ελληνικό Κέντρο Πέρίθαλψης Άγριων Ζώων) ο παλαιότερος και μεγαλύτερος φορέας περίθαλψης αγρίων ζώων στη χώρα, με μόνιμη άδεια από το Κράτος. Λειτουργεί πανελλαδικά και ανελλιπώς για 33 χρόνια με έδρα στην Αίγινα και με εθελοντές σε ολόκληρη την Ελλάδα.



πηγή: http://www.madeincreta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου