Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Οι Νορβηγοί θέλουν να χαρίσουν αυτό το βουνό στους Φινλανδούς

 
 
Η Νορβηγία διατίθεται να δώσει στην γείτονα Φινλανδία ένα βουνό ως δώρο για την 100η επέτειο από την ανεξαρτησία από τους Ρώσους. Η κορυφή του όρους Halti βρίσκεται 20 μέτρα μέσα στα νορβηγικά σύνορα ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η εκστρατεία που έχει ξεκινήσει στο διαδίκτυο καλεί την κυβέρνηση της Νορβηγίας να χαρίσει αυτό το μικρό κομμάτι του βουνού στους Φινλανδούς, έτσι ώστε να αποκτήσουν όχι μόνο ολόκληρο τον ορεινό όγκο αλλά και το υψηλότερο σημείο της χώρας τους.

Οι δημιουργοί της καμπάνιας έχουν στείλει αίτηση στην κυβέρνηση και έφτιαξαν σελίδα στο facebook για να βρουν περισσότερους υποστηρικτές.

Η καμπάνια έχει κερδίσει την υποστήριξη της Νορβηγικής Χαρτογραφικής ακτής, της οποίας η αρχηγός Annw Cathrine Frostrup είπε: «Πιστεύω ότι είναι μια πάρα πολύ καλή ιδέα. Και είναι και ένα πάρα πολύ ωραίο δώρο σε μια χώρα που δεν έχει ψηλά βουνά». Ο υπεύθυνος χαρτογράφησης Bjorn Geirr Harsson πρόσθεσε: «Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να παραδώσουμε ένα μικρό κομμάτι της Νορβηγίας. Θα είναι σχεδόν απαρατήρητο και είμαι σίγουρος ότι οι Φιλανδοί θα το εκτιμήσουν και θα το αποδεχτούν». Οι Φινλανδοί που σχολίασαν στη σελίδα είπαν ότι εξεπλάγησαν θετικά από την πιθανή χειρονομία.
 
 
πηγή Tromaktiko, http://cityportal.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου