Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Εθελοντές στη Δαδιά, σας ευχαριστούμε!

 
 
Ροδούλα Καραμπάτσα
 
Αν κλείσω τα μάτια, βλέπω μπροστά μου τα χαμογελαστά πρόσωπα των φετινών εθελοντών στη Δαδιά: βλέπω τη θέλησή τους για νέες εμπειρίες και τη δίψα για γνώση. Βλέπω και την ανάγκη για απόδραση μακριά από τα καθημερινά και τετριμμένα, στη φύση που τόσα πολλά προσφέρει απλόχερα, χωρίς να ζητά παρά μόνο σεβασμό.
 
Για μας εδώ στο Πρόγραμμα Δαδιάς φέτος ήταν μια χρονιά όμορφη, δύσκολη και δημιουργική. Από τους καλοκαιρινούς μήνες και μέχρι και τα τέλη Οκτώβρη φιλοξενήσαμε αρκετούς εθελοντές από όλα τα μέρη της Ελλάδας, που συμμετείχαν στην προστασία του απειλούμενου γύπα Ασπροπάρη.
 
Η αποστολή τους δεν ήταν εύκολη. Χρειάστηκαν ώρες κάτω από τον ήλιο και τη ζέστη σε ένα σταθερό σημείο για την παρακολούθηση των φωλιών του Ασπροπάρη, μια εμπειρία που σε κάποιους μπορεί να αφήσει μια πίκρα και άλλους μια γλύκα. Όμως, το πιο σημαντικό είναι οι εμπειρίες σου να είναι δυνατές και οι αναμνήσεις σου όμορφες παρά τις αντιξοότητες, γιατί έτσι ξέρεις πως αυτό που έκανες είχε πραγματικά αξία.
 
 
Αποτιμώντας όλη αυτή την προσφορά των εθελοντών, θα ήταν ψέμα αν δεν έλεγα ότι νιώθω περηφάνια και συγκίνηση. Έχοντας την ευκαιρία να τους γνωρίσω από κοντά, οργανώνοντας τη διαδικασία συμμετοχής τους και της παραμονής τους εδώ στη Δαδιά, ξέρω ότι τη μεγαλύτερη ικανοποίηση τους έδωσε η αίσθηση της ενεργούς προσφοράς. Νιώθω πως αυτό είναι σπάνιο στις μέρες μας που πολλές αξίες τείνουν να εξανεμιστούν, εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών που ζούμε.

Για μας ήταν άλλη μια ευκαιρία να έρθουν νέοι άνθρωποι και όχι μόνο σε επαφή με το ανθρώπινο δυναμικό του WWF, να δείξουμε τη δουλειά μας και το έργο μας, αλλά και να κριθούμε στην πράξη: μπορούμε να εμπνεύσουμε νέους ανθρώπους και να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους; Αυτή η όμορφη πρόκληση μας έδωσε και φέτος πολλή ενέργεια.
 
Χρωστάω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο εθελοντικό μας πρόγραμμα, προσφέροντας το χρόνο τους, τις διακοπές τους, το κέφι τους, την όρεξή τους και τη ζωντάνια τους και μας βοήθησαν να ολοκληρώσουμε με επιτυχία για άλλη μια χρονιά το πρόγραμμα φύλαξης του Ασπροπάρη.

Ευχόμαστε να τα ξαναπούμε το ερχόμενο καλοκαίρι!!!



πηγή: http://www.wwf.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου