Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Τα Εθνικά Πάρκα της Β. Ελλάδας στο επίκεντρο ημερίδας στη Θεσσαλονίκη

 
 
Δράσεις προώθησης και ενημέρωσης με στόχο την περιβαλλοντική εκπαίδευση, την ενίσχυση και τη διαφύλαξη περιοχών Υψηλής Φυσικής Αξίας, παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο ημερίδας που διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

Το Πρόγραμμα «Η άγρια ζωή στον αγρό και στο λιβάδι» που εντάσσεται στο τοπικό πρόγραμμα LEADER+ Θεσσαλονίκης υλοποιείται από την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τους Φορείς Διαχείρισης των Εθνικών Πάρκων Λιμνών Κορώνειας και Βόλβης και Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα.

Μεταξύ άλλων, όσοι παρακολούθησαν την ημερίδα είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις δυνατότητες πλοήγησης στην ιστοσελίδα του προγράμματος (myagropath.gr), τις περιπατητικές διαδρομές και την παρατήρηση των αγροτικών πουλιών που καταγράφονται στις περιοχές αυτές.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε για το κοινό η παρακολούθηση δύο ταινιών μικρού μήκους για την εκπαίδευση στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο σχετικά με το περιβάλλον αλλά και την παρουσίαση προτάσεων για τους βιότοπους των περιοχών Υψηλής Φυσικής Αξίας, παράλληλα με τις γεωργικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες που αναπτύσσονται εκεί.
 
 
Οι συντελεστές των δύο ταινιών είναι:

- Παραγωγός – Σκηνοθέτης: Θανάσης Ελμάζης
- Εκτέλεση παραγωγής: Ιωάννα Δανδέλια
- Φωτογραφία: Χρήστος Τραντάς

Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα σε αγροτικές περιοχές να εφαρμόσουν στρατηγικές τοπικής ανάπτυξης. Οι δράσεις υλοποιούνται μέχρι το 2015 και εφαρμόστηκαν στο σύνολο των αγροτικών περιοχών της Ελλάδας. Στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης, οι δράσεις συντονίζονται από την Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Θεσσαλονίκης ΑΕ (ΑΝΕΘ) και χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους και από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για τις ταινίες μικρού μήκους μπορείτε να εισέλθετε στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.thestival.gr/environment/item/212480-ta-ethnika-parka-tis-b-elladas-sto-epikentro-imeridas-sti-thessaloniki-fotovideo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου