Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Οι αλήτες με τους προβολείς

 
 
Όπως κάθε χρόνο, λίγο πριν την έναρξη της νέας κυνηγετικής περιόδου, έτσι και φέτος δεν λείπουν τα περιστατικά σύλληψης αλητήριων τύπων που θέλοντας να επιδείξουν το ήθος και την λεβεντιά τους, εφορμούν νυχτιάτικα στην ύπαιθρο ζωσμένοι με τουφέκια και ισχυρούς προβολείς για να εξολοθρεύσουν λαγούς και λαγουδάκια.

Ενα τέτοιο περιστατικό σύλληψης λαθροκυνηγών ήρθε στο φως της δημοσιότητας απο την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κυνηγετικό Σύλλογος Σητείας. Την Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017 και ώρα 00:10 περίπου, συνελήφθησαν από τον ομοσπονδιακό θηροφύλακα και τον θηροφυλάκων του συλλόγου δυο ημεδαποί να λαθροθηρεύουν πεζοί στη θέση Λαμιόνι – Ζήρου. Κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο δίκαννο, δυο φορητοί προβολείς, 25 φυσίγγια πλήρης, δυο κυνηγετικά σακίδια και τρεις λαγοί.

Τρεις λαγούς, λοιπόν, κατάφεραν να σκοτώσουν μόνο σε μια βραδιά οι αλήτες με τους προβολείς και ίσως να συνέχιζαν το έντιμο κυνήγι τους εαν δεν γινόταν αντιληπτοί απο τους θηροφύλακες. Ο μέσος Έλληνας κυνηγός που ξοδεύει χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο για την άσκηση της κυνηγετικής δραστηριότητας (άδεια θήρας, φροντίδα κυνηγόσκυλων, εξοπλισμός, καύσιμα, κλπ), θα ένιωθε ιδιαίτερα τυχερός εαν κατάφερει να θηρεύσει τρεις λαγούς σε όλη την διάρκεια της κυνηγετικής περιόδου. Όσους σκότωσαν δυο αλήτες με προβολείς σε μια νύχτα.

Ενα στοιχείο που εχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά δεν αναφέρεται στις ανακοινώσεις σύλληψης «νυχτερινών λαθροκυνηγών» των δασικών υπηρεσιών και των κυνηγετικών οργανώσεων είναι η σχέση των συλληφθέντων με την έκδοση αδειών θήρας. Εαν δηλαδή τα άτομα που συλλαμβάνονται για τέτοιες παραβάσεις είναι κάτοχοι άδειας θήρας τη τρέχουσα ή την προηγούμενη κυνηγετική περίοδο.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου