Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Άμεση σύνδεση του αγροτοδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό ζητά ο περιφερειάρχης Ηπείρου


Άμεση σύνδεση του αγροτοδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό ζητά ο περιφερειάρχης ΗπέιρουΓια άμεση και δυναμική σύνδεση του αγροτοδιατροφικού τομέα με τον τουρισμό κάνει λόγο ο Αλέξανδρος Καχριμάνης.
 
Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, τονίζει ότι θα πρέπει να γίνει πλήρης αξιοποίηση του τουριστικού ρεύματος ώστε η προστιθέμενη αξία να διαχυθεί σε όσο τον δυνατόν περισσότερους παραγωγικούς κλάδους και ιδίως στον αγροτικό τομέα.
 
Αυτό το ρόλο εξάλλου έχουν οι περιοδικές εκθέσεις προώθησης των αγροτικών προϊόντων που διοργανώνει η Περιφέρεια με τη συνεργασία παραγωγών σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.
 
Ήδη έγινε μια έκθεση στα Σύβοτα, η οποία από τις 24 έως την Κυριακή 27 Αυγούστου παρουσιάστηκε στην παραλία της Πρέβεζας. Επίσης, από τις 8 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου θα οργανωθεί στην Άρτα.
 
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Τράπεζας σε πανελλαδικό επίπεδο η συνεισφορά των ξενοδοχείων στο ελληνικό ΑΕΠ αυξήθηκε στο 3,5% το 2016.
 
Στην Ήπειρο το ποσοστό αυτό κυμαίνεται γύρω στο 1% αν και τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός αναπτύσσεται δυναμικά, αποτελώντας βασικό πυλώνα μεγέθυνσης. Την ίδια στιγμή και ειδικά στους προσφιλείς προορισμούς του Ιονίου, καταγράφεται η ανάγκη κατασκευής σύγχρονων και μεγαλύτερων καταλυμάτων.


πηγή: http://www.paseges.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου