Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Πρόβλημα τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα

 
 
Τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα μπορεί κανείς να τα συναντήσει στα πιο απίθανα μέρη στην Αιτωλοακαρνανία: Από σημεία στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο μέχρι τις παραλίες!
 
Το φαινόμενο δεν είναι καινούριο και, φυσικά, δεν αφορά μόνο την Αιτωλοακαρνανία και τις αγροτικές περιοχές του νομού. Στη νήσο Χίο, πάντως, ο εκεί Δήμος, βρήκε τον τρόπο να αντιμετωπίσει το ανάλογο πρόβλημα με έναν πολύ έξυπνο τρόπο, που δεν θα ήταν κακό αν έβρισκε μιμητές, αφού και στη δική μας περίπτωση υπάρχουν παράπονα για ζημιές που προκαλούν τα ανεπιτήρητα παραγωγικά ζώα σε καλλιέργειες.
 
Ο Δήμος Χίου, λοιπόν, αφού συζήτησε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε να αναθέσει έναντι αμοιβής σε κτηνοτρόφο της περιοχής να συγκεντρώσει και να φιλοξενήσει τα ενοχλητικά ανεπιτήρητα ζώα, εγκρίνοντας μάλιστα τα πρώτα 1.000 ευρώ!
 
Να σημειωθεί ότι η «φιλοξενία» των ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων, η φύλαξη, διατροφή και διατήρησή τους από τον κτηνοτρόφο που ανέλαβε το «έργο», θα είναι βραχύβια και θα διαρκέσει «μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την καθ' οιονδήποτε τρόπο εκποίηση ή σφαγή ή επιστροφή τους στον ιδιοκτήτη τους».


πηγή: https://www.e-ea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου