Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Μαγνησία. Όμορφες στιγμές και παραλειπόμενα από την βραδιά της πανσελήνου στην Άνω Κερασιά Πηλίου (ανανεωμένο)

 
Φωτογραφία του χρήστη Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς.
 
Την Δευτέρα 7 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Αυγουστιάτικη εκδήλωση της Πανσελήνου του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Κερασιωτών Πηλίου στον Ιστορικό Τόπο της Άνω Κερασιάς. Συνδιοργανωτής, πέρα από το Δήμο Ρήγα Φεραίου, ήταν για πρώτη φορά και η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας.
 
Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Παπαδημητροπούλου Ελένη, η οποία αναφέρθηκε για την ιδιαιτερότητα της βραδιάς, αφού το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συμμετείχε στην εκδήλωση για πρώτη φορά, ενώ ταυτόχρονα η φετινή χρονιά συμπίπτει με τη συμπλήρωση των 40 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου.
 
Πριν την έναρξη της μουσικής βραδιάς υπήρξε χαιρετισμός από τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Χατζόπουλο Βασίλειο, καθώς και από την κ. Κολυνδρίνη, η οποία εξήρε τη δράση του συλλόγου.
 
Φωτογραφία του χρήστη Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς.
Κατά τη βράβευση του κ. Παλιούρα, πρώην προϊστάμενο
της 5ης Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων, από την πρόεδρο
του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Παπαδημητροπούλου Ελένης
Φωτογραφία του χρήστη Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς.
Κατά την ομιλία του κ. Σκοτινιώτη Πάνου
Στη συνέχεια ο Σύλλογος βράβευσε για την προσφορά του στο χωριό, τον πρώην νομάρχη κ. Σκοτινιώτη Πάνο, όπως και τον πρώην προϊστάμενο της 5ης Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων κ. Παλιούρα, ο οποίος αναφέρθηκε στο χρονικό της ανακήρυξης της Άνω Κερασιάς ως "Ιστορικού Τόπου", καθώς και για τις ενέργειες του, σε όλη την Κεντρική Ελλάδα κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του. 
 
Χαιρετισμό επίσης  απηύθυνε η τωρινή προϊσταμένη της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Θεσσαλίας και Κεντρικής Στερεάς Ελλάδας (πρώην 5ης Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων) κ. Γεωργίου, όπως και η εκπρόσωπος του Δήμου Ρήγα Φεραίου κ. Χασιώτη.
 
Ο κύκλος των ομιλιών και των βραβεύσεων έκλεισε με την αναφορά της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Παπαδημητροπούλου Ελένης στα 40 χρόνια του φορέα με τις συνεχείς δράσεις, του κόπους και τις δυσκολίες, την προσπάθεια για την αναβίωση της κατεστραμμένης από τους γερμανούς Άνω Κερασιάς και την αέναη αγάπη των μελών για το χωριό. Να σημειώσουμε ότι την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του και ο μακροβιότερος πρόεδρος του συλλόγου κ. Παπανικολάου Δημήτριος.
 
Η συνέχεια της βραδιάς κύλησε με το μουσικό μέρος στο οποίο συμμετείχαν οι υπέροχοι μουσικοί Νίκος Παρθένης (τραγούδι, κρουστά), Ζαφείρης Κουκουσέλης (πιάνο, πλήκτρα, ενορχήστρωση), Γιώτα Τσιρώνη (τραγούδι, ντέφι), Δημήτρης Μπεφάνης (μπουζούκι, φωνητικά), Γιάννης Κουκουσέλης (κιθάρα) και Μαριάννα Λούμα (τραγούδι). Τα τραγούδια και οι νότες των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζηδάκη, Δ. Σαββόπουλου και πολλών άλλων γέμισαν τη σιγαλιά της κερασιώτικης νύχτας και συνόδευσαν την πανσέληνο στην ουράνια του βόλτα. 
 

Φωτογραφία του χρήστη Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς.
Μουσική, πανσέληνος και η Καστανίτσα πάντα ως
 σύμβολο της αιωνιότητας του χωριού της Άνω Κερασιάς  
Φωτογραφία του χρήστη Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς.
Ο φωτισμός με τα ιδιαίτερα χρώματα στην Καστανίτσα
 έδωσε ιδιαίτερη αισθητική  στην φετινή εκδήλωση. 
Φωτογραφία του χρήστη Πολιτιστικός Σύλλογος Κερασιάς.
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου