Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Mε πρόβα για το πεζοδρομημένο κέντρο η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» στο Αγρίνιο

 
 
«Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» στις 22 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους πέριξ της Πλατείας Δημοκρατίας, εν είδει πρόβας για το μελλοντικό σχέδιο πεζοδρόμησης του κέντρου της πόλης θα λάβει χώρα φέτος στο Αγρίνιο η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» στις 22 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους. Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες. Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα.
 
Για το 2017, έχει επιλεγεί ως μότο το «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα» (SHARING GETS YOU FURTHER) και εστιάζεται στην χρήση κοινών μέσων μεταφοράς, ώστε να μπορέσουμε να μειώσουμε τόσο τα προσωπικά μας έξοδά, όσο και τις εκπομπές καυσαερίων.

Ο Δήμος Αγρινίου πρόκειται να συμμετάσχει για πρώτη φορά στην «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο» στις 22 Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτής της συμμετοχής την ημέρα αυτή, η περιοχή του κέντρου της πόλης θα είναι κλειστή για μηχανοκίνητη κυκλοφορία κατά το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και μόνο πεζοί, ποδηλάτες, δημόσια μεταφορικά μέσα και Υπηρεσίες επείγουσας ανάγκης (αστυνομία, πυροσβεστική, ασθενοφόρα) θα επιτρέπεται να εισέρχονται. Απαγόρευση κυκλοφορίας θα εφαρμοστεί στους δρόμους πέριξ της Πλατείας Δημοκρατίας ήτοι:

– Αναστασιάδη (από οδό Βότση)
– Μπαϊμπά (έως την οδό Κύπρου)
– Σούλου
– Ι. Σταϊκου (από οδό Κύπρου)
– Σαλάκου



πηγή: http://www.agrinioculture.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου