Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Κέρκυρα. «Κάδοι» απορριμμάτων οι ταΐστρες για τα αδέσποτα

 
«Κάδοι» απορριμμάτων οι ταΐστρες για τα αδέσποτα
 
ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΥΔΗ

Τραγική κατάσταση επικρατεί στις ταΐστρες για τα αδέσποτα, που έχει τοποθετήσει ο δήμος Κέρκυρας με πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου Λεωνίδα Παγκράτη σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, από τον Φεβρουάριο του 2017.

Ασυνείδητοι συμπολίτες μας μετέτρεψαν τις ταΐστρες σε… καλάθια απορριμμάτων… Το θέμα μάλιστα έχει πάρει από χθες μεγάλη έκταση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους πολίτες να τα… «ψάλλουν» από τη μία στους «απολίτιστους»- όπως αναφέρουν σε σχόλια- και από την άλλη στο δήμο για αμέλεια στην εποπτεία των ταϊστρών.
 
 
Η θέση του δήμου

Η «Κ.Σ» επικοινώνησε τη Δευτέρα με τον Δημοτικό Σύμβουλο Λεωνίδα Παγκράτη και οι απαντήσεις που πήρε ξεπέρασαν κάθε φαντασία αφού όπως ανέφερε μέχρι και κλοπή της ξηράς τροφής που προορίζονταν για τα αδέσποτα, έχει σημειωθεί στην ταΐστρα που είναι τοποθετημένη στη Γαρίτσα!

Θλιβερό χαρακτήρισε το γεγονός αυτό ο κ. Παγκράτης επισημαίνοντας ότι «από το πρωί έχει γίνει σάλος με τις ταΐστρες και τα παράπονα των πολιτών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης σχετικά με το θέμα, με πήραν αρκετά τηλέφωνα κάνοντας μου παράπονα για αμέλεια από πλευράς του Δήμου σχετικά με τις ταΐστρες, γι΄ αυτό σκεπτόμαστε να βγάλουμε μία ανακοίνωση άμεσα».

Ο κ. Παγκράτης επεσήμανε ότι, «οι συμπολίτες μας έχουν επιδείξει πολύ κακή συμπεριφορά», εκτιμώντας ενώ ότι κάτι τέτοιο «δίνει πολύ κακή εικόνα για το νησί μας. Αντί να βοηθά ο κόσμος δυσκολεύει την κατάσταση ακόμη περισσότερο, αφού η ζημιά δεν περιορίζεται μόνο στο ότι χρησιμοποιούν τις ταΐστρες ως δοχεία απορριμμάτων, αλλά έχουν επανειλημμένως σημειωθεί κλοπές της ξηράς τροφής που έχουμε τοποθετήσει είτε εμείς είτε οι εθελοντές. Μάλιστα στη Γαρίτσα ξέρουμε και ποιος είναι ο δράστης», ανέφερε χαρακτηριστικά. Όπως ακόμη, σημείωσε, «στο Μαντούκι έσπασαν την ταΐστρα ενώ σε άλλη περιοχή έσπασαν την ποτίστρα και βέβαια ένα σωρό άλλα».
 
 
Χρειάζεται επιτήρηση

Ο κ. Παγκράτης, δήλωσε στην «Κ.Σ.» ότι έχει ενημερώσει τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας να στείλει προσωπικό να καθαρίσει τις ταΐστρες και να αποκατασταθούν οι ζημιές που έχουν υποστεί από την αρμόδια υπηρεσία και πρόσθεσε: «Σίγουρα από τη μεριά του ο δήμος φέρει ευθύνη. Πρέπει σε τακτά διαστήματα να περνάει ένα άτομο ώστε να τις επιτηρεί και να τις κρατά καθαρές και αυτό είναι κάτι που θα το συζητήσω σύντομα με τους αρμόδιους».«Μέχρι τώρα η συμπλήρωση τροφής στην ταΐστρα γίνεται κυρίως είτε από άτομο που στέλνει ο δήμος είτε από εθελοντές, οι οποίοι κάποιες φορές δεν είναι συνεπείς. Όμως γίνεται προσπάθεια, η οποία όμως θα πρέπει να συνεχιστεί πιο οργανωμένα πλέον».

Εν κατακλείδι, υπογράμμισε ότι, «οι ταΐστρες τοποθετήθηκαν με πιστώσεις από τον προϋπολογισμό του δήμου. Δεν υπήρξε ποτέ δηλαδή κάποιο πρόγραμμα με το οποίο τοποθετήθηκαν οι ταΐστρες και μετά έγινε κατάχρηση των χρημάτων του υποτιθέμενου προγράμματος, όπως άρχισαν να λένε κάποιοι στα κοινωνικά δίκτυα. Από τον προϋπολογισμό του δήμου που είναι ήδη χαμηλός αγοράζεται και η τροφή για τα αδέσποτα αλλά και από εθελοντές



πηγή: http://www.kerkyrasimera.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου