Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Αλεξανδρούπολη. Συναυλία υπέρ του Φιλοζωικού Σωματείου Κιβωτός Αλεξανδρούπολης

 
Συναυλία υπέρ του Φιλοζωικού Σωματείου Κιβωτός Αλεξανδρούπολης
 
Την Τετάρτη 30 Αυγούστου και ώρα 9:30 μ.μ. το Φιλοζωικό Σωματείο Κιβωτός Αλεξανδρούπολης οργανώνει συναυλία με σκοπό την ενίσχυση του σωματείου. Η συναυλία θα λάβει χώρα στο bar Thea Thalassa (Κανάρη 1, Νέα Χιλή) και καλεσμένοι είναι οι Balkanatolia.

Οι "Balkanatolia" ξεκίνησαν το 1995 ως τριμελές μουσικό σχήμα με το όνομα Deishim στην Κομοτηνή. Από το 1996 μέχρι το 2001 συνεργάστηκαν με τον Θανάση Γκαϊφύλλια δίνοντας συναυλίες στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Κατά την διάρκεια της συνεργασίας με τον Γκαϊφύλλια κυκλοφόρησαν το δίγλωσσο (ελληνικά - τουρκικά) CD single "Το τραγούδι της τιμής". O Χαλήλ Μουσταφά και ο βιολιστής Μεχμέτ Μουσταφά το καλοκαίρι του 2004 συμμετείχαν στο αφιέρωμα Μεσογειακής παραδοσιακής μουσικής "Μεσόγειος" που διοργάνωσε ο Γιώργος Νταλάρας και ηχογραφήθηκε στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και ο ομότιτλος δίσκος.

Η ονομασία του συγκροτήματος ως Balkanatolia περιγράφει την περιοχή όπου έχει έδρα το συγκρότημα (Κομοτηνή - Θράκη - Βαλκάνια - Ανατολή) αλλά και το είδος μουσικής που ερμηνεύουν, δηλαδή βαλκανική, ανατολική (παραδοσιακά τουρκικά) και ελληνική έντεχνη μουσική.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου