Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Ύδρα. Τη γνωμάτευση της... Αρχαιολογίας περιμένει το μείζον θέμα διαχείρισης απορριμμάτων

 
Τη γνωμάτευση της... Αρχαιολογίας περιμένει το μείζον θέμα διαχείρισης απορριμμάτων
 
Και ενώ το μείζον θέμα διαχείρισης απορριμμάτων στο νησί εξακολουθεί να παραμένει άλυτο, με τους πολίτες να διαμαρτύρονται συνέχεια για το "αιώνιο" πρόβλημα και τις περιβαλλοντικές του συνέπειες και ο Δήμος Ύδρας να προσπαθεί να συντονίσει ένα έργο αειφόρου ανάπτυξης, βρισκόμαστε στο σημείο που περιμένουμε την... απάντηση της Αρχαιολογίας.

Πιο συγκεκριμένα πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη αυτοψία στον χώρο της χωματερής του νησιού, από Υπάλληλο της Εφορείας Δυτ. Αττικής, Πειραιώς και Νήσων. Έγινε αρχαιολογικός έλεγχος και εργασίες αρχαιολογικών καθαρισμών στην προτεινόμενη από τον Δήμο περιοχή. Αυτή τη στιγμή αναμένεται η γνωμάτευση της Αρχαιολογίας που θα ενημερώνει, αν διαπίστωσε ή όχι αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Δηλαδή από την Αρχαιολογία εξαρτάται αν θα τεθεί πλέον το σχέδιο υλοποίησης σε ισχύ ή θα αναζητηθεί νέος χώρος... Εδώ να θυμίσουμε επίσης και το νομικό θέμα που είχε προκύψει από τους ιδιοκτήτες της γύρω έκτασης της χωματερής.

Από την πλευρά του ο Δήμος Ύδρας δηλώνει ότι σχεδιάζει ένα μεγάλο έργο διαχείρισης απορριμμάτων, έχοντας εξασφαλίσει χρηματοδότηση, αλλά παράλληλα κινείται και στο πλαίσιο της νομιμότητας του ακανθώδους και διαχρονικού προβλήματος.

Όπως γνωρίζουμε, πρόκειται για ένα έργο χωροθέτησης τοπικού σταθμού προδιαλογής, μεταφόρτωσης, δεματοποίησης και κομποστοποίησης απορριμμάτων που θα συνεισφέρει στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του νησιού μας.

Και επειδή πολλά έχουν δει τα μάτια μας και τελευταία ακούσει τα αυτιά μας, για "αρχαίες πέτρες", περιμένουμε με ενδιαφέρον το αποτέλεσμα της αυτοψίας.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου