Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Τρύγος με υψηλές προσδοκίες στους αμπελώνες της Ηλείας

 
trugos-ampelonas-olympia-gi.jpg
 
Έβαλαν αρχή για τα οινοποιήσιμα σταφύλια στα Κτήματα Μερκούρη, Ολύμπια γη και Μπριτζίκη και έπονται οι υπόλοιποι οινοπαραγωγοί

Με υψηλές προσδοκίες και ευχές για μια καλή σοδειά, ξεκίνησε αυτές τις μέρες ο τρύγος των οινοστάφυλων στους περισσότερους αμπελώνες της Ηλείας και ένα – ένα τα Κτήματα μπαίνουν στο χορό! Παραδοσιακά τα πρώτα τσαμπιά κρασοστάφυλων κόβονται μετά τον Δεκαπενταύγουστο στην Ηλεία, ανάλογα με την περιοχή, τις ποικιλίες των σταφυλιών αλλά και τις θερμοκρασίες που επικρατούν.

Αμπελουργοί, οινοποιοί και οινολόγοι εύχονται να διατηρηθούν σε κανονικά επίπεδα για την εποχή οι καιρικές συνθήκες, άλλωστε φαίνεται να πέρασε σε ύφεση ο παρατεταμένος καύσωνας που καίει τις ρώγες την στιγμή μάλιστα που βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη με συνέπεια να μειώνεται συνήθως ελαφρώς η παραγωγή, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι πέφτει και η ποιότητα. Ωστόσο με την φροντίδα των αμπελουργών της Ηλείας που δεν αφήνουν στιγμή τους αμπελώνες τους «ακάλυπτους», η φετινή χρονιά φαίνεται να είναι παραγωγική με πολύ καλά κρασιά που θα γευθούμε τον επόμενο χρόνο.
 
 
Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε ο τρύγος στο Κτήμα Ολύμπια γη στην Αρχαία Ολυμπία
 
Άλλωστε οι βροχές στις αρχές του καλοκαιριού βοήθησαν ώστε να αναμένουμε οίνους με υψηλό αρωματικό δυναμικό, καλές οξύτητες και φυσιολογική περιεκτικότητα σακχάρων. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι δεν είχαμε σοβαρές ασθένειες στους αμπελώνες του νομού, γεγονός πολύ σημαντικό για την ποσότητα και ποιότητα της παραγωγής. Οι αμπελουργοί μπορούν πλέον να δουν τους κόπους μιας ολόκληρης χρονιάς να πιάνουν τόπο.

Έτσι, ο τρύγος ξεκίνησε επισήμως και στο Κτήμα Μερκούρη στο Κορακοχώρι, όπου οινοποιοί και εργάτες δουλεύουν ακατάπαυστα στους αμπελώνες του Κτήματος που περιποιούνται με πολύ αγάπη και μεράκι και περιμένουν τώρα η φύση να τους ανταμείψει και να ανταποδώσει απλόχερα τη φροντίδα τους με μια καλή σοδειά.

Για τη συνέχεια του άρθρου εισέλθετε στον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.ilialive.gr/ανάπτυξη-οικονομία/item/τρύγος-με-υψηλές-προσδοκίες-στους-αμπελώνες-της-ηλείας.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου