Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Ξεκινάει ο τρύγος στη Λήμνο

 
Ξεκινάει ο τρύγος στη Λήμνο
 
Ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Λήμνου - Η Ένωση, ενημερώνει τους παραγωγούς-μέλη του πως για τον φετινό τρυγητό θα ισχύσουν τα παρακάτω:
 
Ως ημερομηνία έναρξης ορίστηκε η 21η Αυγούστου 2017, ημέρα Δευτέρα, με την παραλαβή των σταφυλιών ποικιλίας Μοσχάτο Αλεξανδρείας βιολογικής καλλιέργειας. Οι ημέρες παραλαβής αυτών θα είναι τρεις (3), μέχρι και την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017.

Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν τα σταφύλια ποικιλίας Μοσχάτο Αλεξανδρείας συμβατικής καλλιέργειας με έναρξη παραλαβής αυτών την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 και για έντεκα (11) ημέρες συνολικά, μέχρι και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017.
Τέλος, όπως κάθε χρόνο, θα παραληφθούν τα ερυθρά σταφύλια για τα οποία θα υπάρξει νέα ανακοίνωση κατά τη διάρκεια του τρυγητού για την ακριβή ημερομηνία παραλαβής τους.

Η παραλαβή όλων των σταφυλιών θα γίνεται αποκλειστικά με τελάρα και θα πρέπει τα σταφύλια να προσκομίζονται φρέσκα στο Οινοποιείο.

Τονίζεται ότι η παραλαβή των σταφυλιών στο Οινοποιείο θα γίνεται από 07.00 έως τις 15.00 με όριο παραληφθείσας ποσότητας που θα καθοριστεί ανάλογα με τη συνολική αναμενόμενη παραγωγή.
 
 
ΤΡΥΓΗΤΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ
 
Τα βιολογικά σταφύλια θα παραληφθούν τις 3 πρώτες μέρες και πρέπει να είναι τουλάχιστον 11 βαθμών. Στο οινοποιείο, εκτός του εξειδικευμένου προσωπικού του Α.Σ. Λήμνου, θα παρευρίσκεται και Γεωπόνος της εταιρίας πιστοποίησης για την παραλαβή δειγμάτων σταφυλιών από τους παραγωγούς.
 
Τα σταφύλια με περιεκτικότητα σε σάκχαρα από 10-11 Μπωμέ θα παραλαμβάνονται μόνο όταν η συνολική ποσότητα δεν υπερβαίνει το 4% της συνολικής ημερήσιας παραλαβής. Δηλαδή, για ημερήσια παραλαβή 100 tn η συνολική ποσότητα σταφυλιών 10-11 Μπωμέ δεν θα υπερβαίνει τους 4 tn.
 
 
ΤΡΥΓΗΤΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ
 
Μετά την παραλαβή των βιολογικών σταφυλιών θα ακολουθήσουν τα συμβατικά. Για την παραλαβή σταφυλιών με περιεκτικότητα σε σάκχαρα από 10-11 Μπωμέ ισχύει ότι και στα βιολογικής καλλιέργειας.
 
 
ΤΡΥΓΗΤΟΣ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΛΗΜΝΙΟ (ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ) ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΥΘΡΩΝ ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΙΜΩΝ
 
Τα ερυθρά σταφύλια θα παραληφθούν όταν φθάσουν στο βέλτιστο βαθμό ωρίμανσης. Δεν θα παραληφθούν επιτραπέζια ερυθρά σταφύλια επειδή απαγορεύεται η οινοποίησή τους.

Καλό θα ήταν οι παραγωγοί να απευθύνονται στο εξειδικευμένο προσωπικό του οινοποιείου προκειμένου να υπάρξει συνεννόηση για τα χαμηλόβαθμα σταφύλια. Επιπρόσθετα, όσοι παραγωγοί εκδίδουν οι ίδιοι τιμολόγιο πώλησης ή ανήκουν στο ειδικό καθεστώς, παρακαλούνται όπως
το κάνουν γνωστό στο ζυγιστήριο κατά την προσέλευσή τους.
 
Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου θα παραληφθούν σταφύλια μόνο από τα μέλη του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Λήμνου – Η Ένωση. Όσοι παραγωγοί δεν είναι μέλη του Α.Σ. Λήμνου αλλά ενδιαφέρονται για την παράδοση σταφυλιών παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τα γραφεία του Α.Σ Λήμνου μέχρι την Παρασκευή 18 Αυγούστου, προκειμένου να ενημερωθούν για τις διαδικασίες εγγραφής τους.

Στο οινοποιείο θα υπάρχει επιτροπή εκτίμησης της ποιότητας, που θα απαρτίζεται από τους:
 
1) κο Νίκο Βακιρτζή, Χημικό Μηχανικό
2) κο Χρήστο Αρβανιτίδη, Γεωπόνο
3) κο Μάρκο Λουλάκη, Τεχνολόγο Γεωπόνο

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τρυγητού, θα υπάρχουν υπάλληλοι επιφορτισμένοι με τη ζύγιση, την έκδοση τιμολογίων στο ζυγιστήριο και τη μπωμομέτρηση καθώς και συνεργείο εργατών που θα εκφορτώνουν τα οχήματα.



πηγή: http://www.limnosfm100.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου