Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Πολιτικές διαστάσεις παίρνει στην Γερμανία το σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγά


Πολιτικές διαστάσεις παίρνει στην Γερμανία το σκάνδαλο με τα μολυσμένα αυγάΜεγεθύνονται οι διαστάσεις του σκανδάλου με τα μολυσμένα αυγά στην Ευρώπη και ειδικά στην Γερμανία, καθώς την Τετάρτη 16 Αυγούστου ο υπουργός Γεωργίας της Κάτω Σαξονίας, Christian Meyer, ανέφερε ότι τα αυγά με Fipronil έχουν τριπλάσιο αριθμό σε σχέση με αυτόν που είχε ανακοινώσει εξαρχής η κυβέρνηση.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Meyer δήλωσε, ότι μόνο στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας έχουν εισαχθεί από την Ολλανδία περίπου 35 εκατομμύρια μολυσμένα αυγά. Αντίθετα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποστήριζε, μέχρι τώρα, ότι ο αριθμός αυτός ανέρχεται σε 10,7 εκατομμύρια αυγά.
 
Επιπλέον, ο κ. Meyer εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στο Βερολίνο, ισχυριζόμενος ότι «υποτιμά το πρόβλημα» και τόνισε ότι τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, υποστηρίζονται από αντίστοιχα δεδομένα της ΕΕ.
 
Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου του ομοσπονδιακού υπουργείου Τροφίμων και Γεωργίας, Christina Wendt, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς αυτούς και κατηγόρησε τον κ. Meyer, ότι πολιτικοποίησε το θέμα ενόψει των εκλογών.
 
«Δεν πρέπει κανείς να χρησιμοποιεί τους φόβους των καταναλωτών για τις προεκλογικές εκστρατείες», τόνισε η κ. Wendt.
 
Να σημειωθεί πως η Κάτω Σαξονία είναι μαζί με τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία τα κρατίδια που μέχρι στιγμής πλήττονται περισσότερο από το διατροφικό σκάνδαλο.


πηγή: http://www.paseges.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου