Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

Οι φίλοι εθελοντές του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού ανοίγουν τον δρόμο για ένα πιο καθαρό περιβάλλον!

 
Katharismos-Portes_2017
 
Οι καθαρισμοί ακτών και φυσικών περιοχών αποτελούν μια δημοφιλή δραστηριότητα του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος που υλοποιεί, το οποίο έχει ως σκοπό την ευαισθητοποίηση κατοίκων και επισκεπτών της προστατευόμενης περιοχής αλλά και του ευρύτερου κοινού για ένα απαλλαγμένο από απορρίμματα φυσικό περιβάλλον. Έχοντας υιοθετήσει, από αρχής της λειτουργίας του, ποικίλες δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, ο Φορέας συνεργάστηκε αυτή την φορά με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μελιγούς διοργανώνοντας στις 25.8.2017 κοινή εθελοντική δράση καθαρισμού της ακτής «Πόρτες Μελιγούς», η οποία χωροθετείται εντός της Περιοχής Απόλυτης Προστασίας της Φύσης υγροτόπου Μουστού. Ο καθαρισμός της παραθαλάσσιας έκτασης στις ακτές του Αργολικού Κόλπου πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή ευαισθητοποιημένων πολιτών αλλά και μικρών παιδιών. Όλοι μαζί αφιέρωσαν μερικές ώρες στον καθαρισμό της αγαπημένης τους ακτής, παράλληλα με την σήμανση της περιοχής με ενημερωτικές ταμπέλες του Φορέα Διαχείρισης στις οποίες δίδονται χρήσιμες πληροφορίες για τα είδη χλωρίδας και πανίδας που εντοπίζονται εκεί.
 
Ο καθαρισμός της παραθαλάσσιας έκτασης στις ακτές του Αργολικού Κόλπου πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή ευαισθητοποιημένων πολιτών αλλά και μικρών παιδιών. Όλοι μαζί αφιέρωσαν μερικές ώρες στον καθαρισμό της αγαπημένης τους ακτής, παράλληλα με την σήμανση της περιοχής με ενημερωτικές ταμπέλες του Φορέα Διαχείρισης στις οποίες δίδονται χρήσιμες πληροφορίες για τα είδη χλωρίδας και πανίδας που εντοπίζονται εκεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά μήκος της αμμώδους παραλίας ή πολύ κοντά σε αυτήν αναπτύσσονται παραθαλάσσια είδη χλωρίδας όπως η Anthemis tomentosa subsp. tomentosa (είδος μαργαρίτας), η Matthiola tricuspidata (παραθαλάσσια βιολέτα) και το εντυπωσιακό Pancratium maritimum (κρίνος της θάλασσας). Επίσης στην περιοχή έχουν εντοπιστεί πιθανές φωλιές ωοτοκίας θαλάσσιας χελώνας Καρέτα (Caretta caretta).πηγή: http://www.fdparnonas.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου