Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Κέρκυρα. Δήμαρχος Κερκύρας: "Ασφαλιστικά μέτρα για μονοπάτια Ερημίτη"


Νικολούζος: "Ασφαλιστικά μέτρα για μονοπάτια Ερημίτη" (βίντεο)- Παγκράτης: Εκτίθεται ο δήμαρχοςΕκπρόσωπος της εταιρείας: Εκτίθεται ο δήμαρχος
 
Με αφορμή την έντονη αντιπαράθεση που σημειώθηκε στην περιοχή του Ερημίτη επ' αφορμή της επικείμενης επένδυσης και η οποία κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα Καρουσάδων, ο δήμαρχος Κ. Νικολούζος ανέφερε σήμερα στα ΜΜΕ ότι τη Δευτέρα (Σ.Μ. δηλαδή σήμερα) το πρωί θα καταθέσει στην Εισαγγελέα Κέρκυρας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων "σε οποιονδήποτε επιχειρήσει οποιαδήποτε επέμβαση σε δημοτικά μονοπάτια, χωρίς την άδεια του Δήμου" .

Ο κ. Νικολούζος τόνισε οτι " Ο Δήμος, η Περιφέρεια και ο λαός της Κέρκυρας, είναι αντίθετοι σε αυτή την επένδυση".
 
O εκπρόσωπος της ΝCA Capital Θ. Παγκράτης με αφορμή τα όσα έγιναν χθες ανάρτησε στο προφίλ του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τα ακόλουθα:
 
"Και ενώ η Κέρκυρα πνίγεται στα σκουπίδια, με τον Τουρισμό του νησιού μας να δέχεται ένα τεράστιο πλήγμα, ο Δήμαρχος Κέρκυρας με τους συνεργάτες του, χθες ήρθε στην Βόρεια Κέρκυρα για να εμποδίσει με εντελώς παράνομο τρόπο τον καθαρισμό των δασικών μονοπατιών τα οποία βρίσκονται στο Οικόπεδο της Εταιρείας που εκπροσωπώ, επικαλούμενος ότι τα μονοπάτια είναι δημοτικά βασιζόμενος στην αρ. 3-101/10-03-2012 (ΑΔΑ: Β44ΥΩΕΑ-1Α6) απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου η οποία βεβαίως αποτελεί ένα απλό ψήφισμα και δεν έχει καμία νομική ισχύ δεδομένου ότι κατά την ημερομηνία έκδοσής της η συγκεκριμένη έκταση είχε ήδη περάσει με Νόμο στο ΤΑΙΠΕΔ, και στη συνέχεια, αφού το ακίνητο είχε περιέλθει στην κατοχή της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ , εκδόθηκε η αρ. ΓΓΔΠ 0006631 ΕΞ2016 κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 74/22-04-2016) που σε σαφήνεια αναφέρει ότι τα μονοπάτια είναι δασικά.

Για την Ιστορία απίστευτη αυτή πρωτοτυπία να λάβει απόφαση το Δ.Σ. το 2012 και να χαρακτηρίσει δημοτικά μονοπάτια σε Δασική έκταση έγινε σε μια προσπάθεια να μπλοκάρει το ΤΑΙΠΕΔ στην αξιοποίηση του ακινήτου. Αυτή είναι η αλήθεια. Η Δε απόφαση αυτή μόνο γέλιο μπορεί να προκαλέσει ακόμη και στους Πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής.
Όσον, αφορά τον Δήμαρχο, δεν φρόντισε να ρωτήσει ούτε την νομική υπηρεσία του Δήμου. Προφανώς, είτε ο ίδιος εχει νομικές γνώσεις είτε του αρέσει να εκτίθεται".



πηγή: http://www.kerkyrasimera.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου