Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

Το Δέλτα Έβρου στη Διεθνή Έκθεση British Birdwatching Fair


Το British Birdwatching Fair είναι η σημαντικότερη «συνάντηση» των ορνιθοπαρατηρητών σε όλη την Ευρώπη. Πραγματοποιείται εδώ και 26 χρόνια στο Rutland (Leicestershire), έναν μικρό υγρότοπο στην Κεντρική Αγγλία.

Στη διεθνή έκθεση, η οποία έγινε στις 15–17 Αυγούστου 2014 και αποτελεί το μεγαλύτερο γεγονός στον τομέα της ορνιθοπαρατήρησης σε παγκόσμιο επίπεδο, προσελκύοντας δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες οι οποίοι αναζητούν προορισμούς για να προγραμματίσουν τις...
επισκέψεις τους για παρατήρηση πουλιών, καθώς και κάθε είδους εξοπλισμό απαραίτητο για τις δραστηριότητες αυτές, συμμετέχουν πολλές προστατευόμενες περιοχές, τουριστικά γραφεία, ξενοδοχεία, καλλιτέχνες, εταιρείες με οπτικά, γίνονται παρουσιάσεις και γενικά είναι μια πολύ σπουδαία γιορτή με μεγάλο ενδιαφέρον για τα πουλιά και την άγρια ζωή.
 

Για πρώτη φορά ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, παλιότερα το Δέλτα του Έβρου αντιπροσωπευόταν μέσω της Νομαρχίας Έβρου, μαζί με αυτούς του Δάσους Δαδιάς και του υγροτοπικού συμπλέγματος του Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας συμμετείχε στην έκθεση και έδωσε ένα δυναμικό παρόν παρουσιάζοντας την αξία του υγροτόπου για τα πουλιά και τις δυνατότητες επίσκεψης στην περιοχή.

Είναι πραγματικά τεράστιο το ενδιαφέρον των Βρετανών για τα πουλιά και έχουμε κάνει αρκετούς φίλους οι οποίοι έχουν ήδη απολαύσει τα υπέροχα και σπάνια είδη μας ή πρόκειται σύντομα να μας επισκεφτούν!
 
 
πηγή: http://www.alexpolisonline.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου