Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Από παλιό αχυρώνα σε μαγικό εξοχικό

 
Από παλιό αχυρώνα σε μαγικό εξοχικό1
     
Ο ιδιοκτήτης αυτού του σπιτιού είναι Καταλανός, αλλά ζει στη Μαδρίτη για σχεδόν 30 χρόνια. Ακόμα, διατηρεί τις ρίζες του και την οικογένειακή του γη. Γι “αυτόν, το να περνούν τα καλοκαίρια στην Καταλονία είναι μια ιερή παράδοση και για χρόνια είχε ένα σπίτι στην Costa Brava. «Όταν το πούλησε, έκανε σχεδόν μια δεκαετία, για να έρθει η  ιδέα να αγοράσει κάτι προς τα εσωτερικά, ειδικά στην περιοχή της Empordà, η οποία είναι υπέροχη». Έτσι  άρχισε το κυνήγι για σπίτι. Και το έκανε πολύ καλά. «Νομίζω ότι μπορεί να είδαμε περίπου 100 σπίτια, αλλά κανένα δεν ταίριαζε με αυτό που θέλαμε: από την τιμή, το μέγεθος, τον προσανατολισμό, τη θέση ….»

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού επισκέφτηκε, κατά τύχη, ένα παλιό αχυρώνα που είχε μετατραπεί σε ένα σπίτι σε ένα γραφικό χωριό που ονομάζεται Fonteta. Όπως συμβαίνει συχνά με τις τοποθεσίες και τους ανθρώπους που μας αρέσουν, απλά το έβαλε στο μυαλό και αν και δεν ήταν προς πώληση ήξερε ότι μια μέρα αυτό θα ήταν το σπίτι του.» Στη συνέχεια είπε στον ιδιοκτήτη ότι αν αποφασίσει να πουλήσει, να έρθει σε επαφή μαζί του. «Ένα χρόνο αργότερα, του τηλεφώνησε. και αυτό ήταν…»

Το σπίτι βρίσκεται στην πόλη της Fonteta, μια πολύ μικρή πόλη με μόλις εκατό κατοίκους το χειμώνα: «Είναι ωραία να βρίσκεσαι σε ένα μικρό πληθυσμό, με την πολυτέλεια να έχεις έναν κήπο, κάτι που δεν είναι πολύ σύνηθες σε αυτά τα σπίτια του χωριού» παραδέχεται περήφανα και «φυσικά με αυτή την εκπληκτική θέα στην ύπαιθρο και τον ορεινό όγκο Montgrí». «Αν και δεν είναι διακοσμητής, αφιερωθηκε σε θέματα που σχετίζονται με τον κόσμο του interior design, γι “αυτό συμμετείχε ενεργά σε όλο το πρόγραμμα αποκατάστασης. Η δομή του παλιού αχυρώνα ήταν μοναδική, με πολύ ψηλά ταβάνια σε διάφορα επίπεδα.

Στο χώρο αυτό στεγάζονται επίσης δύο υπνοδωμάτια, συμπεριλαμβανομένου του master bedroom. Σε ένα άλλο επίπεδο, όπου κάποτε ήταν οι στάβλοι, υπάρχει ένα υπνοδωμάτιο και ένα μικρό διαμέρισμα σχεδιασμένο και πολύ βολικό, ώστε να χρησιμοποιείται όταν υπάρχουν επισκέπτες ή δεν θέλουν να ανοίξουν όλο το σπίτι για να περάσουν ένα σαββατοκύριακο μόνο. Οι εργασίες αποκατάστασης ήταν πολύ έντονες και ο καθένας κάνει τις προσπάθειές τους στο να πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν μαγικό όπως θα δείτε και από τις παρακάτω εικόνες….Απολάυστε το.
 
Από παλιό αχυρώνα σε μαγικό εξοχικό2
 
Από παλιό αχυρώνα σε μαγικό εξοχικό4
 
Από παλιό αχυρώνα σε μαγικό εξοχικό3
 
Από παλιό αχυρώνα σε μαγικό εξοχικό6
 
Από παλιό αχυρώνα σε μαγικό εξοχικό5
 
Από παλιό αχυρώνα σε μαγικό εξοχικό7
 
Από παλιό αχυρώνα σε μαγικό εξοχικό8
Από παλιό αχυρώνα σε μαγικό εξοχικό10
 
Από παλιό αχυρώνα σε μαγικό εξοχικό13
Από παλιό αχυρώνα σε μαγικό εξοχικό12
 
Από παλιό αχυρώνα σε μαγικό εξοχικό15

 πηγή: www.elmueble.com ,

           http://www.texnotropieskaidiakosmisi.com
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου