Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Θεσσαλονίκη - Λαγκαδάς. Παράνομη συλλογή δασικών καρπών


krania

Στην κατάσχεση 120 χλγ. καρπών κρανιάς (Cornus L.) που συλλέχθηκαν παράνομα από δημόσια δασική έκταση προχώρησε το Δασαρχείο Λαγκαδά, το Σάββατο 23 Αυγούστου.

Κατά τη διάρκεια ελέγχου από υπαλλήλους του Δασαρχείου σε φορτηγό που κατέβαινε από τον ορεινό όγκο της Τ.Κ. Όσσας του Δήμου Λαγκαδά, διαπιστώθηκε η παράνομη συλλογή και μεταφορά 120 κιλών καρπών κρανιάς. Κατά δήλωση των τριών αλλοδαπών η συλλογή των καρπών είχε στόχο την εμπορική χρήση και τη διακίνησή τους στην αγορά της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Λόγω έλλειψης χαρτιών των αλλοδαπών (ταυτότητες, άδεια αυτοκινήτου, κ.λπ.) έγινε προσαγωγή τους στο οικείο Α.Τ. Λαγκαδά για ταυτοποίηση στοιχείων και μετά από τον έλεγχο ο Δασοφύλακας του Δασαρχείου Λαγκαδά προέβη στη σύλληψη του ενός εκ των τριών σύμφωνα με το Νόμο περί μεταναστών. Και για τους τρεις υποβλήθηκε μήνυση και διώκονται σε βαθμό πταίσματος.

Θυμίζουμε ότι το Δασαρχείο Λαγκαδά έχει εκδώσει
Δασική Αστυνομική Ρυθμιστική Διάταξη (Δ.Α.Δ. 17/2013 με ΑΔΑ: ΒΛ96ΟΡ1Υ-ΑΜΨ) με την οποία ρυθμίζονται οι όροι συλλογής αρωματικών φυτών, φαρμακευτικών βοτάνων και άγριων εδώδιμων καρπών ή ανθών.

Παρακαλούμε όλους τους πολίτες της περιοχής ευθύνης του Δασαρχείου μας για την πιστή τήρηση της σχετικής Δ.Α.Δ. με γνώμονα την προστασία και την ορθολογική χρήση του δασικού πλούτου της χώρας μας.

Από το Δασαρχείο Λαγκαδά
 
πηγή: http://dasarxeio.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου