Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Καρδίτσα. 13η Ενημερωτική Συνάντηση στο Αγρόκτημα Βασιλάκου

 
BASILAKOS
 
Την Πέμπτη 28-8-14 και ώρα 7.30 μ.μ. στο αγρόκτημα Βασιλάκου (περιοχή συνοικίας Αγ. Παντελεήμονα) θα πραγματοποιηθεί η 13η ενημερωτική συνάντηση για το έτος 2014 με τους καλλιεργητές  των κήπων, καθώς και με κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη της Καρδίτσας. Στις συναντήσεις αυτές αναπτύσσονται τεχνικές οδηγίες για τη  βιολογική καλλιέργεια των κηπευτικών, και θέματα περιβάλλοντος και υγείας. Ακολουθεί διάλογος.
 
Στη συνάντηση αυτή θα αναπτυχθούν  τα  θέματα:
  • Ώρα 7,30 – 8.30: Γιατί βιολογική και όχι συμβατική καλλιέργεια. Οι αρνητικές επιπτώσεις από τη χρήση των αγροχημικών στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.
 
Με το Βαγγέλη Βλάχο γεωπόνο ειδικό σε θέματα φυτοπροστασίας.
  •  Ώρα 8.30 – 9.30   ΓΕΩΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ:  Ο αρνητικός τους ρόλος στην υγεία του ανθρώπου κατά τη διαμονή του στις κατοικίες. Επαφή με γεωπαθητικό κόμβο δημιουργεί σοβαρά προβλήματα  στην υγεία ακόμη και καρκίνο. Τι είναι τα μαγνητικά παιδίαHARTMAN και τι οι γεωπαθητικοί κόμβοι της γης. Πως μπορούμε να προφυλαχτούμε.
Με το Βαγγέλη Κατσαρό  – πολιτικό μηχανικό
 
 
Εξάλλου την προηγούμενη Πέμπτη συζητήθηκε το θέμα:
 
ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ – Προβλήθηκε σχετικό βίντεο και έγινε συζήτηση για τη  θεωρία και την πρακτική της πράσινης φιλοσοφίας, όπως την δίδαξε ο Ιάπωνας MasanobuFukuoka. Καλλιέργεια χωρίς κατεργασία του εδάφους, χωρίς αγροχημικά, ακόμη και χωρίς τις επιτρεπόμενες εισροές στη βιολογική γεωργία.
ü , Για  περίπτωση κακοκαιρίας, δημιουργήθηκε ειδικός προστατευτικός από βροχή χώρος.
 

ΕΙΣΟΔΟΣ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου