Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Σύλλογο Καλλονής - Καρκάδου Τήνου. Περιήγηση στην Καμμένη Σπηλιά βόρεια του νησιού

 
 
Την Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014 το απόγευμα, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλλονής - Καρκάδου Τήνου, οργάνωσε εκδρομή στην Καμμένη Σπηλιά. Στην πρόσκληση του Συλλόγου, παρά τον ισχυρό βοριά, ανταποκρίθηκαν 34 άτομα από διάφορα χωριά της Τήνου, καθώς και επισκέπτες του νησιού. Κι ανάμεσά τους μια κυρία την New Jersey (USA). Η ομάδα με οδηγό τον κ. Κώστα Δανούση ξεκίνησε από τον Άγιο Γεώργιο του Λιντάδου, πέρασε από την ερειπωμένο Προφήτη Ηλία και την κορυφή Καστέλα Καναλίστα και έφθασε στο ορυχείο χαλαζία (άξαχα), το μεγαλύτερο του νησιού.
 

Από εκεί προσέγγισε το σημείο καθόδου στην Καμμένη Σπηλιά, όπου οι εκδρομείς σε μικρές ομάδες κατέβηκαν στο σπήλαιο. Παρά τον ισχυρό άνεμο, με τη βοήθεια των καλών μας φίλων Γιάννη Αλεξόπουλου, Γιώργου Βίδου και Μιχάλη Καγιώργη, η κάθοδος και άνοδος έγινε με απόλυτη ασφάλεια. Στη συνέχεια επέστρεψαν μέσω του αγροτικού οικισμού Αφλαρέτ’ στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, αφού προηγουμένως είχαν τη δυνατότητα να δουν τη μεγάλη καθίζηση στο Ψαρί Βουνί. Στο Ναό ο π. Μάρκος Γ. Φώσκολος τέλεσε παράκληση, την οποία παρακολούθησαν οι εκδρομείς και οι συμπολίτες μας από τη Χώρα και άλλα χωριά.
 

Στο τέλος ο Σύλλογος πρόσφερε γαλαντόμο κέρασμα.

Θερμές ευχαριστίες στο ρέκτη Πρόεδρο κ. Παντελή Αρμάο και σε όλους τους εκδρομείς, που με τη συνεργασία τους βοήθησαν να απολαύσουμε μια μοναδική εμπειρία.

 
Κώστας Δανούσης
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου