Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Κύπρος. Ενδιαφέρον από Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για απορρόφηση κυπριακών προϊόντων

 
Ενδιαφέρον από Η.Α.Ε. για απορρόφηση κυπριακών προϊόντων
  
Μετά το ρωσικό εμπάργκο στα προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εταιρεία εισαγωγής από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εκδήλωσε το ενδιαφέρον της για απορρόφηση ποσοτήτων κυπριακών προϊόντων. Άρχισαν ήδη οι πρώτες επαφές με το Υπουργείο Γεωργίας, ενώ προγραμματίστηκαν άλλες με κύπριους παραγωγούς. 
 
Το θέμα της διάθεσης των κυπριακών αγροτικών προϊόντων στις αραβικές αγορές τέθηκε επί τάπητος στη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Νίκου Κουγιάλη, με εκπροσώπους εισαγωγικής εταιρείας από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς η εξεύρεση νέων αγορών, μετά το πρόβλημα που προέκυψε από το ρωσικό εμπάργκο στα προερχόμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προϊόντα ως συνέπεια της ουκρανικής κρίσης, κρίνεται επιβεβλημένη. 
 
Σύμφωνα με τον Νίκο Κουγιάλη, ''ο στόχος αυτής της συνάντησης είναι να εξεύρουμε νέες αγορές για τα κυπριακά προϊόντα. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια συνεργασία, όχι μόνο τώρα που αντιμετωπίζουμε αυτό το πρόβλημα με το ρωσικό εμπάργκο, αλλά μια μακροχρόνια συνεργασία, όπου θα μπορεί η Κύπρος να εξάγει τα αγροτικά της προοϊόντα στις Αραβικές χώρες, αλλά και στις χώρες του Περσικού Κόλπου. Αυτές είναι οι χώρες με τις οποίες η εταιρεία αυτή έχει εμπορικές σχέσεις». 
 
Ο Νίκος Κουγιάλης εξήγησε, μεταξύ άλλων, στους εκπροσώπους της εταιρείας ότι οι τομείς των εσπεριδοειδών, των πατατών, των προϊόντων υδατοκαλλιέργειας, των φρέσκων λαχανικών και των γαλακτοκομικών προϊόντων, είναι οι τομείς στους οποίους μπορεί να οικοδομηθεί μια ενδεχόμενη συνεργασία. ''Η εταιρεία μας ανέφερε ότι είναι πολύ γνώριμη με την κυπριακή αγορά, γνωρίζουν την ποιότητα των κυπριακών προϊόντων και αυτό διευκολύνει την προσπάθειά μας. Έχουμε διευθετήσει σήμερα μια σειρά απο συναντήσεις της εταιρείας με Κύπριους παραγωγούς και εμπόρους και ευελπιστώ ότι αυτή η προσπάθεια που ξεκινούμε θα έχει επιτυχή αποτέλεσμα'', τόνισε ο υπουργός. Σύμφωνα με τον Υπουργό Γεωργίας η εξεύρεση νέων αγορών επείγει, ώστε να περιοριστεί το μέγεθος της ζημιάς από το ρωσικό εμπάργκο και να αναπτυχθεί, επιπλέον, ο εξαιρετικών προοπτικών γεωργικός τομέας.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου