Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

Αρκαδία. Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις της Γιορτής του Δάσους στην Καστάνιτσα Κυνουρίας


DASOS2014.JPGΜε επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκαν για άλλη μια χρονιά οι εκδηλώσεις της Γιορτής του Δάσους στην Καστάνιτσα Κυνουρίας. Μια γιορτή που διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά από τον Μορφωτικό και Φυσιολατρικό Σύλλογο των Απανταχού Καστανιτσιωτών και έχει ως κύριο στόχο την προστασία του δάσους και την περιβαλλοντική αφύπνιση πολιτών και φορέων. Από τις 10 έως και τις 17 Αυγούστου 2014, στο παραδοσιακό τσακωνοχώρι του Πάρνωνα, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, θεατρικές παραστάσεις, πεζοπορίες, αθλητικοί αγώνες κ.α.
 
Ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού συμμετείχε ενεργά στις φετινές εκδηλώσεις, με παρουσίαση για τις καστανιές του Πάρνωνα στην Πλατεία Καταδρομέα Σ. Κουρούνη, με περιβαλλοντικές δραστηριότητες και ομαδικά παιχνίδια στην πλατεία του χωριού και ξεναγήσεις επισκεπτών στους χώρους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καστάνιτσας. Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων κληρώθηκαν αναμνηστικά δώρα στα παιδιά με το λογότυπο του Φορέα Διαχείρισης, όπως καπέλα, σημειωματάρια κ.ά. ενώ επίσης τοποθετήθηκαν κάδοι για ανακυκλώσιμα υλικά σε κεντρικά σημεία του χωριού.
 
Ο Φορέας Διαχείρισης, έχοντας ως στόχο την ανάδειξη των περιβαλλοντικών και πολιτισμικών στοιχείων της Προστατευόμενης Περιοχής, θα συνεχίσει να υλοποιεί ανάλογες δράσεις και σε άλλες περιοχές του Πάρνωνα. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πολιτιστικό σύλλογο της Καστάνιτσας και όλους όσοι συμμετείχαν για την πραγματοποίηση των φετινών εκδηλώσεων.
 
Για να δείτε το βίντεο από τις εκδηλώσεις πατήστε εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=jnNRGKcxRro&list=UURaa_1XiiZql5KmnQehBv8w
 
Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού
Τμήμα Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης & Δημοσιότητας
Πληροφορίες: Αρβανίτης Διαμαντής
Άστρος Αρκαδίας, 22001
Τηλ: 27550 22021, Fax: 27550 22806
Email:
press@fdparnonas.gr
Web: www.fdparnonas.gr
 
 
πηγή: www.fdparnonas.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου