Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ιωάννινα. Αγώνας ορεινής ποδηλασίας στη Βωβούσα

 
 
Με κύριο στόχο να σταλεί το μήνυμα της διατήρησης του περιβάλλοντος της περιοχής και να προαχθούν δραστηριότητες όπως ο αθλητισμός, διεξάγεται το προσεχές Σαββατοκύριακο, ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας μεγάλης απόστασης σε κυκλική, συνεχή διαδρομή, με την ονομασία «Protect Aoos MTB Ultra». Αφετηρία του αγώνα και τερματισμός είναι η Βωβούσα με την εκκίνηση να δίνεται την Κυριακή 31 Αυγούστου στις 08.30.

Η διαδρομή διέρχεται εντός των ορίων και ενίοτε και των οικισμών, των κάτωθι οικισμών του Ανατολικού Ζαγορίου: Βωβούσα, Λάιστα, Ηλιοχώρι, Βρυσοχώρι, Γυφτόκαμπος, Μακρίνο, Καστανώνας, Δόλιανη, Γρεβενίτι, Φλαμπουράρι, Ελατοχώρι, βρίσκεται συνεχώς εντός δάσους, (κυρίως μαύρης πεύκης, οξιάς, ελάτης), καλύπτει υψομετρική διαφορά περίπου 3.500m ανάβασης και 3400m κατάβασης ενώ τα συνολικά η διαδρομή καλύπτει 120km με τα αρχικά 2.700m ως προεκκίνηση σε άσφαλτο. Συνολικά μαζί με την προεκκίνηση τα ασφάλτινα χιλιόμετρα ανέρχονται σε 12 καλύπτοντας το 10% της συνολικής απόστασης. Στα δύο άκρα της διαδρομής Βωβούσα και Φλαμπουράρι θα λειτουργήσουν Ιατρεία. Στο μεν Φλαμπουράρι την ημέρα του αγώνα και στην Βωβούσα από την Παρασκευή το απόγευμα για να καλύψει τυχών ανάγκες αθλητών και επισκεπτών, με δυνατότητα όχι μόνο πρώτων βοηθειών, αλλά και συντηρητικής αποκατάστασης καταγμάτων, συρραφής θλαστικών τραυμάτων, χορήγησης ενδοφλέβιων υγρών κ.λ.π.. Η διοργάνωση θα καλύπτεται από 4 Ιατρούς, (2 στα ιατρεία και 2 στη διαδρομή) και από 2 συνεργεία τεχνικής υποστήριξης, (1 στην αφετηρία (Βωβούσα) και 1 στο 71ο km στον σταθμό της Δόλιανης.
 
Η διαδρομή θα υποστηρίζεται από 9 σταθμούς ανεφοδιασμού όπου θα προσφέρονται ηλεκτρολύτες, ξηροί καρποί, μέλι, μπάρες ενέργειας, τζέλ ενέργειας. Σε δύο τουλάχιστον από τους σταθμούς θα υπάρχει τεχνική υποστήριξη των ποδηλατών. Επίσης το ιατρικό team του αγώνα (5 ιατροί) θα βρίσκεται σε διάφορα σημεία της διαδρομής. Σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει απόλυτος έλεγχος της κυκλοφορίας στους οδικούς άξονες της περιοχής. O αγώνας και αυτή τη χρονιά θα είναι ανοιχτού (open) χαρακτήρα και χωρίς την υποχρέωση καταβολής συμμετοχής. Λαμβάνοντας υπόψη το πλήθος των αθλητών σε έναν τόσο απαιτητικό αγώνα (συμμετείχαν 79 ποδηλάτες και τερμάτισαν οι 59) και το υψηλό επίπεδο συμμετοχών (με την πρώτη 12άδα να απαρτίζεται από τους: Περικλή Ηλία, Παναγιώτη Σκυλοδήμο, Γιώργο Δάντο, Θοδωρή Πετρίδη, Ιωάννη Σκόρδα, Χρήστο Μυλωνά, Αναστάσιο Κουρμπέτη, Βασίλη Κρομμύδα, Ιωάννη Διττόπουλο, Πέτρο Τυρολόγο, Βασίλη Κουγιώνη, Αλέξανδρο Ιορδανίδη, ενώ 18ος τερμάτισε ο Κώστας Συμελίδης, δεκατέσσερις (14) δε συμμετέχοντες έχουν κατά καιρούς πλαισιώσει Εθνικές Ομάδες), θεωρούμε αυτή την χρονιά υποχρέωσή μας να προσφέρουμε στους αθλητές αλλά και τους θεατές έναν αγώνα αντάξιό τους σε ποιότητα και παροχές. MTB Fun Race 30km Μετά την εκκίνηση του αγώνα των 120km θα δοθεί εκκίνηση μέσα από την Βωβούσα αγώνα 30km, πάνω στην διαδρομή του MTB Ultra 120km, από το 10ο km μέχρι και το 27ο km αυτής. Στο χιλιόμετρο αυτό, λίγο πριν την Μόρφα οι ποδηλάτες του Fun Race θα επιστρέψουν με κατηφορική διαδρομή και θα τερματίσουν στη Βωβούσα. Οι αγωνιζόμενοι θα λάβουν μαζί με τον αριθμό τους και την κάρτα συμμετοχής τους για το Pasta Party του Σαββάτου και για την γιορτή λήξης το απόγευμα της Κυριακής. Όπως και στον MTB Ultra 120km δεν απαιτείται η καταβολή συμμετοχής.
 
Παρακαλούμε για την δήλωση συμμετοχής σας μέχρι τις 27 Αυγούστου. Kid Cross 3athlon Οι μικροί φίλοι δεν πρόκειται να πλήξουν το τριήμερο στην Βωβούσα. Έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν, να ποδηλατήσουν και να τρέξουν στο παιδικό τρίαθλο το Σάββατο 30 Αυγούστου στις 5:00 το απόγευμα. Θα περιλαμβάνει: - 50μ Κολύμβηση στην Θέση «Κολύμπι» -1700μ Ποδηλασία μέχρι την θέση «Σάλα» -600μ. Τρέξιμο από Θέση «Σάλα» μέχρι την πλατεία της Βωβούσας. Και αφορά παιδιά κάτω των 14ων ετών. Στο κολύμπι των 50m θα υπάρχει ομάδα ασφαλείας και υποβοήθησης μέσα στο νερό. Στο ποδήλατο των 1700m θα ακολουθούνται από ομάδα επίβλεψης, το δε τρέξιμο των 600m θα διεξαχθεί στον κεντρικό δρόμο της Βωβούσας κατά μήκος του Αώου. Δηλώσεις θα γίνουν την Παρασκευή και το Σάββατο μέχρι μία (1) ώρα πριν την εκκίνηση. Επίσης πριν από την έναρξη του παιδικού 3άθλου θα γίνει επίδειξη καγιάκ από τον Αλέξανδρο Νικολόπουλο κάτω από το Πέτρινο Γεφύρι της Βωβούσας. Η διήμερη διοργάνωση θα υποστηριχτεί και από παράλληλες εκδηλώσεις που είναι οι εκθέσεις φωτογραφίας του Βασίλη Πουλαρίκα στο δημοτικό σχολείο Βωβούσας και του Boris Kirpotin στο πατάρι ενός ξυλουργείου. Την επιμέλεια και των δύο εκθέσεων έχει ο Καμίλο Νόλλας.
 
 
πηγή: http://thesprotia-news.blogspot.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου