Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

Η ελληνική γαστρονομία σε χώρους μαζικής εστίασης στη Βουδαπέστη

                       
Η ελληνική γαστρονομία σε χώρους μαζικής εστίασης στη ΒουδαπέστηΟλοκληρώθηκε την εβδομάδα από 14 έως 18 τρ. μηνός, η προώθηση της ελληνικής γαστρονομίας και παράλληλα η προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος σε πέντε (5) από τις επτά (7) μονάδες εστιατορίων που διαχειρίζεται η εταιρεία μαζικής εστίασης L+Z Metropol Ltd, στη Βουδαπέστη.
Σημειώνεται ότι η εν λόγω δραστηριότητα πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά από το Γραφείο ΟΕΥ Βουδαπέστης, σε συνεργασία με τη Δ/ντρια της ουγγρικής εταιρείας κα Zsuzsanna Tóth, ενώ πέραν της ελληνικής κουζίνας έχουν προγραμματισθεί αντίστοιχες παρουσιάσεις για τη γαλλική, ισπανική και ινδική.
 
Σε συνεργασία με την κα Tóth, ορίσθηκαν οι ημερομηνίες προώθησης της ελληνικής γαστρονομίας, ώστε οι Ούγγροι καταναλωτές να εξοικειωθούν με την ελληνική κουζίνα και  παράλληλα να πληροφορηθούν για τους πολυάριθμους τουριστικούς προορισμούς που διαθέτει η Ελλάδα. Προς τούτο προμηθεύσαμε τα εστιατόρια με το απαραίτητο διαφημιστικό και διακοσμητικό  υλικό (τουριστικούς χάρτες και έντυπα, σημαίες, αφίσες, κ.ά.), το οποίο εγκαίρως μας είχε  αποστείλει, το Γραφείο Ε.Ο.Τ. Βιέννης, αρμόδιο και για την Ουγγαρία.
 
Έμφαση δόθηκε στην αναγκαιότητα ορθής εκτέλεσης των συνταγών και στη χρησιμοποίηση  αυθεντικών ελληνικών προϊόντων (επικουρικά παρασχέθηκε 17-σελιδο βοήθημα με ελληνικές  παραδοσιακές συνταγές, μεταφρασμένες στην ουγγρική γλώσσα).
 
Από πλευράς της, η κα Tóth, διαβεβαίωσε ότι για την εκτέλεση των συνταγών θα απασχοληθεί συγκεκριμένος μάγειρας, ο οποίος  θα εργασθεί στις μονάδες μαζικής εστίασης που έχουν ορισθεί, προκειμένου να επιτευχθεί η, όσον το  δυνατόν, σωστή εκτέλεση των συνταγών με χρήση της απαραίτητης πρώτης ύλης.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου