Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Βόλτα μέ το υβριδικό ηλιακό τριθέσιο μοτοποδήλατο Sunnyclist

 
 
 
Οι Πράσινες Διαδρομές σας προσκαλούν την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 5μμ στην είσοδο τού Δημοτικού Πάρκου ΧΑΝΘ (έναντι ΔΕΘ) να δοκιμάσετε μια βόλτα με το υβριδικό ηλιακό τριθέσιο μοτοποδήλατο SUNNYCLIST, να μιλήσετε με τον κατασκευαστή του και στις 7.30μμ να ποδηλατήσετε μαζί του στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, παρέα με την καθιερωμένη Τεταρτιάτικη Ποδηλατάδα.

Το Sunnyclist θα βρίσκεται από την Πέμπτη 20/11 έως την  Κυριακή 24/11 στο Περίπτερο 13 της Philoxenia 2013.

Το Sunnyclist αποτελεί την πρώτη ρεαλιστική και πλήρη πρόταση ηλιακού οχήματος χωρίς συμβιβασμούς στη χωρητικότητα και την αυτονομία. Μια μοναδική αίσθηση ελευθερίας και οικολογικής μετακίνησης, αφού η ενέργεια παρέχεται κυρίως από τον ήλιο αλλά και την σωματική άσκηση, με τον πλέον οικολογικό τρόπο.


Πλεονεκτήματα

  • Είναι αυτόνομο και στις περισσότερες περιπτώσεις δεν απαιτείται η φόρτισή του στο ηλεκτρικό δίκτυο
  • Αποτελεί οικονομική λύση σε σχέση με άλλα ενεργειακά οχήματα
  • Μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλο μέρος των μετακινήσεων με ελάχιστο κόστος
  • Είναι πρακτικό, μικρό, ελαφρύ, αθόρυβο και ευέλικτο για τις αστικές περιοχές
  • Δίνει ξεχωριστό χαρακτήρα στον οδηγό του
  • Αν χρειαστεί μπορεί να φορτίσει από μία κοινή πρίζα σε από 2 ώρες.
  • Είναι ιδανικό για τις χώρες της Νότιας Ευρώπης που υπάρχει ηλιοφάνεια τους περισσότερους μήνες του χρόνου
  • Παρέχει τη δυνατότητα άσκησης κατά τις καθημερινές μετακινήσεις
  • Είναι ένας ισχυρός κινητός σταθμός παραγωγής ενέργειας

 
Εφαρμογές
 
Στη δημόσια μετακίνηση

 Το Sunnyclist μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για τη μετακίνηση εντός πόλης και μικρών αποστάσεων ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Θα μπορούσε να αποτελέσει το επόμενο βήμα από τη χρήση ποδηλάτου και να δημιουργήσει ένα διεθνές πρότυπο για να ακολουθήσουν και άλλες περιοχές στην Ευρώπη και στον κόσμο αν ενσωματωθεί στα δημοτικά μέσα μεταφοράς. Η κίνηση και η επιβάρυνση της ατμόσφαιρας σε ένα αστικό κέντρο θα μειωθεί αισθητά και θα ευαισθητοποιήσει περιβαλλοντικά τους πολίτες που θα ζουν ουσιαστικά τα οφέλη της εναλλακτικής ενέργειας.



Στον τουρισμό
 
Το Sunnyclist μπορεί να αποτελέσει το απόλυτο μέσο ψυχαγωγίας, διακοπών, τουριστικής περιήγησης και εξερεύνησης της φύσης και των παραθαλάσσιων περιοχών. Προσφέρει γυμναστική και ψυχαγωγία, αίσθηση αυτονομίας και ελευθερίας, είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας και της οικολογίας και παρέχει μια συνολική εμπειρία που μπορεί να μείνει αξέχαστη στους επιβάτες του. Ο περιηγητικός τουρισμός με το Sunnyclist είναι πιο απολαυστικός καθώς είναι ένα ήσυχο και ήπιο μέσο μετακίνησης που σου επιτρέπει να έρχεσαι πιο κοντά στη φύση.Το Sunnyclist είναι ιδανικό για τα Ελληνικά νησιά όπου οι αποστάσεις είναι μικρές και οι δρόμοι χαμηλής ταχύτητας καθώς και τους μικρούς και παραδοσιακούς οικισμούς. Ο τουρίστας – περιηγητής απολαμβάνει να κινείται με ένα 100% οικολογικό όχημα σε μια χώρα που φημίζεται για το φυσικό τοπίο της και βιώνει την ελευθερία που του χαρίζει η αυτονομία της κίνησης.


Στην ιδιωτική μετακίνηση
 
Για επαγγελματίες
 
Τo Sunnyclist μπορεί να χρησιμοποιηθεί εντός οικισμών, ξενοδοχείων, μεγάλων επαγγελματικών εγκαταστάσεων, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων για την κίνηση εντός τους αφού θα έχει ελάχιστο κόστος μεταφοράς και συντήρησης και προστατεύει το περιβάλλον.
 

Για ιδιώτες
 
Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί από ιδιώτες ως εναλλακτικός και πράσινος τρόπος μετακίνησης εντός ή εκτός πόλεως προωθώντας έναν πιο υγιεινό και φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής.
 
Το Sunnyclist αποτελεί ένα ισχυρό κινητό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και μπορεί να συvδυάσει τη μετακίνηση σε απομακρισμένες εγκαταστάσεις με την τροφοδότησή τους με ενέργεια.
 
facebook event: http://www.facebook.com/events/1434298060116327/
 
 
πηγή: http://ecology-salonika.org/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου