Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Μετεωρίτης έπεσε ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

 
Μετεωρίτης έπεσε ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο

Το φαινόμενο έγινε αντιληπτό και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας

Συναγερμός σήμανε στην Κεφαλονιά από την πτώση φωτεινού ουράνιου σώματος το βράδυ της Τετάρτης στην ευρύτερη περιοχή της Λειβαθούς και του Ελειού. Οι κάτοικοι ανέφεραν πως είδαν μια λάμψη να σχίζει τον ουρανό από δύση προς ανατολή, ακολουθούμενη από έντονο κρότο. Το φαινόμενο έγινε αντιληπτό και σε περιοχές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Bέροιας και της Πάτρας.
 
Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μετεωρίτη, ο οποίος έπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Κεφαλονιά και Ζάκυνθο, χωρίς να προκαλέσει ζημιές ή άλλα προβλήματα. Ο Δρ. Φυσικής, Γιάννης Κοπανάς, δήλωσε, με κάθε επιφύλαξη, πως ενδεχομένως πρόκειται για τμήματα κομήτη σε κίνηση.
 
Σχολιάζοντας, ο Καθηγητής Γεωλογίας Ευθύμιος Λέκκας ανέφερε πως τέτοια φαινόμενα είναι συνήθη όταν κομήτης διαγράφει τροχιά εισόδου στην ατμόσφαιρα. Όπως δήλωσε, «δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος πτώσεων αφού αυτές γίνονται κατά το πέρασμα κομητών».
 
Το γεγονός ότι δεν πρόκειται για κάποιο ανησυχητικό φαινόμενο επιβεβαίωσε και ο Φυσικός – Αστρονόμος Διονύσης Σιμόπουλος, διευθυντής του Πλανηταρίου, ο οποίος εκτίμησε πως πιθανότατα πρόκειται για πτώση μετέωρων (μάζες σκόνης).
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου