Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Η ένωση οινοπαραγωγών «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» στη Σανγκάη

 
wines_northern_greece
 
Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος προώθησης οίνων «European Wine Treasures” με την ένδειξη ΠΟΠ και ΠΓΕ, σε τρίτες χώρες, η ένωση οινοπαραγωγών `Οίνοι Βορείου Ελλάδος` συμμετείχε στην έκθεση ProWein China 2013, στη Σανγκάη.
 
Την «Οίνοι βορείου Ελλάδος» εκπροσώπησαν οι οινοποιίες: Κτήμα Βιβλία Χώρα, Κτήμα Βουρβουκέλη, Κτήμα Γεροβασιλείου, Κτήμα Τέχνη Οίνου, Κτήμα Χατζηβαρύτη και Στέλιος Κεχρής.
Επιπλέον, στο διάστημα παραμονής τους στην κινεζική πόλη, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση γευσιγνωσίας, όπου διοργάνωσε ο εκτελεστικός φορέας του προγράμματος.
 
Πιο συγκεκριμένα, οι οινοποιίες συμμετείχαν ως εκθέτες στη διεθνή έκθεση κρασιών ProWeine China 2013 -από τις μεγαλύτερες εκθέσεις Οίνων στην Κίνα- σε ένα ομαδικό, ιδιαίτερα καλαίσθητο και λειτουργικό περίπτερο, όπου δέχθηκαν τους επισκέπτες της έκθεσης, αλλά και προσκεκλημένους τους.
Tο κοινό της έκθεσης -Κινέζοι έμποροι κυρίως αλλά και καταναλωτές από τη Σιαμέν, τη Σανγκάη και το Χονγκ Κονγκ- υποδέχθηκε εγκάρδια τη βορειοελλαδίτικη συμμετοχή, εκφράζοντας το ενδιαφέρον του για επαγγελματικές συνεργασίες!
Οι επισκέπτες του περιπτέρου της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», δοκίμασαν όλα τα κρασιά της αποστολής, δείχνοντας ως είναι γνωστό την προτίμησή τους στα ερυθρά, με το δικό τους μοναδικό κινέζικο τρόπο: «άσπρο πάτο!»
 
Παράλληλα, στο πολυτελής ξενοδοχείο Kerry, στην περιοχή Pudong, πολλοί προσκεκλημένοι – διανομείς, δημοσιογράφοι οίνου και επιλεγμένοι εισαγωγής είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους ΠΟΠ (Προστασία Ονομασίας Προέλευσης) και ΠΓΕ (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη) οίνους και να παρακολουθήσουν την εταιρική προβολή των οινοποιείων, μέσω οπτικού υλικού.
Με την παρουσία του τίμησε την εκδήλωση και ο επίτιμος Έλληνας Πρόξενος της Κίνας κ. Ευγένιος-Δημήτριος Καλπύρης όπου απεύθυνε επίσημο χαιρετισμό. Αξίζει να σημειωθεί η πολύτιμη στήριξή του –όπως και των συνεργατών του- προς την ελληνική αποστολή κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Σανγκάη.
 
Μεταξύ των ομιλητών και ο γνωστός sommelier κ. John Wang, διευθυντής της εταιρείας marketing Οίνων «Xcella Wines, ο οινολόγος-σύμβουλος κ. Ανέστης Χαϊτίδης όπου μίλησε για τους στόχους τις δράσεις και τα επιτεύγματά της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» και παρουσίασε τους εκπροσώπους του προγράμματος.
Ακολούθησε επίσημο γεύμα συνδυασμένο με επιλεγμένους οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ των οινοποιείων.
Την εκδήλωση κάλυψε κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Κίνας.
 
Οι εκπρόσωποι των οινοποιείων της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» στην οινική αποστολή στη Σανγκάη, επέστρεψαν στην Ελλάδα εντυπωσιασμένοι από τη φιλοξενία και αναγνώριση που δέχτηκαν, θεωρώντας βέβαια τα θετικά εμπορικά αποτελέσματα της επίσκεψής τους.
 
Τους ευχόμαστε, κάθε επιτυχία!
 
 
πηγή: http://www.krasiagr.com/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου