Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Σάμος. Διάσωση τσακαλιού!

 
jackal5Εχθές το πρωί λάβαμε πολλές κλήσεις από κατοίκους της Σάμου για ένα τσακάλι που βρισκόταν τραυματισμένο στην άκρη του δρόμου έξω από το Βαθύ. Ερευνητές του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος έσπευσαν άμεσα στο σημείο, του παρέσχεσαν τις πρώτες βοήθειες και  το μετέφεραν σε τοπικό κτηνιατρείο όπου διαπιστώθηκε ότι το τσακάλι είχε χτυπηθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο.
 
Έτσι χωρίς να χάσουμε χρόνο το τσακαλάκι στάλθηκε με το επόμενο καράβι στον Πειραιά και από εκεί με την βοήθεια εθελοντών μεταφέρθηκε στην Αθήνα, στο κέντρο περίθαλψης του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ.
 
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, παρά το μεγάλο φόρτο εργασίας, έχουμε περιθάλψει δεκάδες τραυματισμένα ζώα, που εντοπίζουν κάτοικοι και επισκέπτες από διάφορες περιοχές του ανατολικού Αιγαίου. Είναι πολύ σημαντικό να τους προσφέρονται άμεσα οι πρώτες βοήθειες από εξειδικευμένο προσωπικό, έτσι ώστε να μπορούν να διασωθούν και να ελευθερωθούν σύντομα στο φυσικό τους περιβάλλον.
 
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους όσους μας ενημερώνουν για τέτοια περιστατικά, και βοηθούν στη μεταφορά των τραυματισμένων άγριων ζώων. 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου