Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Πλάθοντας οικολογική συνείδηση...




Είναι που το ‘’Επιστροφή στην φύση’’ φιλοξένει τις αποδράσεις μου, τις εμπειρίες μου, τις εικόνες μου και αυτό με την σειρά του σας ταξιδεύει και εσάς σε μέρη μαγικά. Όταν λοιπόν έρχεσαι κοντά στην φύση αρχίζεις να βλέπεις διαφορετικά, πιο καθαρά, πιο φωτεινά, πιο οικολογικά. Το γαλάζιο του ουρανού πλημμυρίζει μέσα σου, το πράσινο των φύλλων ζωγραφίζει τα μάτια σου, τρεχούμενα νερά δροσίζουν την ψυχή σου.

Με εκείνα και με τα αλλά μην στα πολυλογώ με κάλεσε μια αγαπημένη φίλη να φτιάξω τον καινούργιο επαγγελματικό χώρο της. Με μεγάλη μου χαρά είπα το ναι και ξεκίνησα. Έναν χώρο οικολογικού ενδιαφέροντος που θα πραγματεύεται το νερό, τα αγνά οικολογικά προϊόντα, την ίδια την φύση. Ο νους ανατρέχει σε μέρη που ταξίδεψα τουριστικά και μη, ανθρώπους που συνάντησα, σε παραδοσιακούς χώρους όπου φιλοξενήθηκα. Ένα αποτέλεσμα ξεχωριστό και μια εναλλακτική πρόταση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης απάντηση στην κρίση που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.


 

Όσο δούλευα άλλο τόσο ενημερωνόμουν για προϊόντα αλλά και την παρουσία περιβαλλοντικών, εθελοντικών, φιλοζωικών συλλόγων όπου πιστέψτε με το έργο τους είναι σπουδαίο. Επιπλέον έμαθα αρκετά για το νερό, για τα έλαια και τις πολλαπλές τους χρήσεις τόσο στο σώμα όσο και στο φαγητό μας. Αχ αυτές οι μυρωδιές τους προδίδουν μια αίσθηση απαλότητας και ελευθερίας..
 


Καθώς έφτανε στο τέλος η δουλειά λοιπόν πέραν της ικανοποίησης που αισθανόμουν, γεννιόταν πολύ έντονα η σχέση μου με την φύση. Συνειδητοποίησα πως στην δύσκολη εποχή που ζούμε η καλύτερη απάντηση είναι να φέρουμε τους ανθρώπους πιο κοντά εμπνέοντας για το διαφορετικό.

Το συμπέρασμα είναι ένα, φύση, περιβάλλον, ανακύκλωση αποτελούν τρόπο ζωής. Μας αφορά όλους!
 
Καρκαμπούνα Ζέτα

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου