Σάββατο, 23 Νοεμβρίου 2013

Στη Γαλλία η διάσκεψη για το κλίμα το 2015Στη Γαλλία η διάσκεψη για το κλίμα το 2015Θα εξεταστεί το θέμα της μείωσης των εκπομπών των αερίων
 
 
Η Γαλλία ορίστηκε επισήμως σήμερα στη Βαρσοβία η χώρα η οποία θα φιλοξενήσει τη διάσκεψη για το κλίμα το 2015, έτος κατά το οποίο θα πρέπει να συναφθεί η συμφωνία για τη μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Η διάσκεψη, η οποία θα διεξαχθεί στο Μπουρζέ κοντά στο Παρίσι, θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από τις 30 Νοεμβρίου ως τις 11 Δεκεμβρίου του 2015.
 
"Η πρόκληση είναι σημαντική. Αυτή θα είναι μια διάσκεψη αποφάσεων και ο καλύτερος τρόπος για να προετοιμαστούμε είναι να σημειωθεί η μεγαλύτερη δυνατή πρόοδος στη Βαρσοβία και στη Λίμα", τόνισε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς ενώπιον των αντιπροσώπων άνω των 190 χωρών κατά την τελευταία ημέρα της διάσκεψης για το κλίμα, στη Βαρσοβία, η οποία άρχισε στις 11 Νοεμβρίου. Της διάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα, στο Παρίσι, θα προηγηθεί η διάσκεψη στη Λίμα στα τέλη του 2014.
 
Η διεθνής κοινότητα έχει θέσει ως στόχο την υπογραφή το 2015 της πιο φιλόδοξης μέχρι σήμερα συμφωνίας για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου