Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Ακατάλληλο προσωρινά προς πόση το νερό της Αγριάς Βόλου



Ακατάλληλο προς πόση είναι το νερό στο δημοτικό διαμέρισμα της Αγριάς, σύμφωνα με μεσημεριανή ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ. Κι αυτό επειδή λόγω βλάβης στα μοτέρ των γεωτρήσεων, εξ αιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων τα ξημερώματα της Τρίτης, το μίγμα του νερού που υδροδοτεί την Αγριά δεν μπορεί να ελεγχθεί όσον αφορά στα ποιοτικά του χαρακτηριστικά.
Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Λεωνίδας Μαυρογιάννης, οι προσπάθειες για την αντικατάσταση των μοτέρ που κάηκαν λόγω βραχυκυκλώματος από την ξαφνική νεροποντή συνεχίζονται και μέχρι να εκδοθεί νεώτερη ανακοίνωση από την ΔΕΥΑΜΒ οι κάτοικοι δεν μπορούν να πίνουν το νερό της ύδρευσης καθώς δεν είναι ασφαλές για την δημόσια υγεία.


Το πρωί στο δίκτυο της Αγριάς δόθηκε νερό από την πηγή της «Ανεμούτσας», ωστόσο επειδή δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του μίγματος δεν συνιστάται η χρήση του νερού για πόση. Η ΔΕΥΑΜΒ, όπως είπε, πήρε δείγματα για ανάλυση, ωστόσο τα αποτελέσματα αναμένονται εντός των επομένων ημερών.
Σημειώνεται ότι οι δύο γεωτρήσεις που υδροδοτούν την Αγριά βρίσκονται στις θέσεις «Τρύπιο Λιθάρι» και «Κναβάκι». Η πρώτη δίνει 135 κυβικά μέτρα ανά ώρα και η δεύτερη 40 κυβικά ανά ώρα. Διευκρινιστικά αναφέρεται ότι λόγω πτώσης κεραυνών προκλήθηκε ζημιά στην ηλεκτροδότηση των γεωτρήσεων. Η ΔΕΗ αποκατέστησε την βλάβη. Το πρόβλημα εντοπίζεται στα μοτέρ και ήδη συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ εργάζεται για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα όσο το δυνατόν ταχύτερα. Σημειώνεται ότι απαιτείται αντικατάσταση των μοτέρ με καινούργιο, το κόστος των οποίων δεν αναφέρθηκε από τα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ. Αντιφατικές ωστόσο είναι οι απόψεις των στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ για τον χρόνο αντιμετώπισης της βλάβης. Ο κ. Μαυρογιάννης είπε ότι «το νερό δεν πρέπει να πίνεται μέχρι νεωτέρας…».


 
πηγή: Ταχυδρόμος του Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου