Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Στην Παραλία Καλαμάτας ο Βιολογικός Δημοτικός Λαχανόκηπος







Στην Παραλία θα γίνει τελικά ο Δημοτικός Λαχανόκηπος της Καλαμάτας, σε οικόπεδο μεταξύ της Ναυαρίνου και της Κρήτης, αν και αρχικά είχε επιλεγεί ως καταλληλότερη έκταση δημοτική γη που βρίσκεται ανατολικά του παλιού στρατοπέδου. Πρόκειται για έκταση πέντε στρεμμάτων που βρίσκεται πίσω από το δημοτικό πάρκινγκ της Παραλίας, στο οποίο υπάρχει και πηγάδι για την άρδευση των κήπων που θα φτιάξουν οι δικαιούχοι.
Σήμερα το μεσημέρι, κατά τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αναμένεται να εγκριθεί η εισήγηση της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών για τη δημιουργία του Βιολογικού Δημοτικού Λαχανόκηπου.
Στους δικαιούχους, που θα επιλεγούν ανάλογα με την οικονομική κατάσταση του καθενός, θα παραχωρηθούν από 50 τετραγωνικά μέρα, στα οποία θα καλλιεργούν λαχανικά βιολογικής γεωργίας. Ο Δήμος θα εκπαιδεύσει τους καλλιεργητές, οι οποίοι τα προϊόντα που θα παράγουν θα απαγορεύεται να τα πουλήσουν. Η παραχώρηση των 50 τετραγωνικών θα έχει χρονική διάρκεια ενός έτους, ενώ θα απαγορεύεται η χρησιμοποίηση φυτοφαρμάκων, χημικών κ.λπ. Επίσης, κάθε χρόνο ο Δήμος θα βραβεύει τους καλύτερους καλλιεργητές. Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αναμένεται να εγκριθεί και η συγκρότηση της Δημοτικής Επιτροπής Λαχανόκηπου.


 
πηγή: kalamatajournal

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου