Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Καταστροφικός ο Απρίλιος για την αγγλική πανίδα



Καταστροφικός ο Απρίλιος για την αγγλική πανίδα

 


Εκατοντάδες ζώα μεταφέρθηκαν σε κέντρα διάσωσης

 
 
Για όσο καιρό οι θύελλες μαίνονταν και οι πλημμύρες αυξάνονταν, οι φυσικοί βιότοποι τους καταστρέφονταν και οι οικογένειες τους σπαράσσονταν.
Αυτές οι μικροσκοπικές, καστανόξανθες κουκουβάγιες βρίσκονται ανάμεσα στα ζώα που έμειναν ορφανά ή εγκαταλείφθηκαν από τις οικογένειες τους, λόγω των θερμοκρασιών-ρεκόρ που σημειώθηκαν τον Απρίλιο.
«Δύο βρέθηκαν μέσα σε ένα πεσμένο δέντρο. Άλλες βρέθηκαν τραυματισμένες στο έδαφος, αφού είχαν πέσει από τα δέντρα. Όλες τους είναι μεταξύ τεσσάρων και οκτώ εβδομάδων. Μια κουκουβάγια σώθηκε ύστερα από επίθεση που δέχτηκε από κοράκι στο έδαφος», δήλωσε ο Caragh Hunter, από το κέντρο διάσωσης άγριας φύσης, HART.
Ο αριθμός των τραυματισμένων ή εγκαταλελειμμένων ζώων έχει φτάσει στο απροχώρητο στην Αγγλία, με αποτέλεσμα το κέντρο διάσωσης, στο Χάμπσαϊρ, να είναι γεμάτο.Στο Mendip Hills, βρέθηκαν δύο μικροί ασβοί, 14 εβδομάδων, να κραυγάζουν, αφού η μητέρα τους τους είχε εγκαταλείψει, ύστερα από τις πλημμύρες που κατέστρεψαν τη φωλιά τους. Τα ζωάκια μεταφέρθηκαν σε κέντρο διάσωσης του Σόμερσετ και σήμερα ο Ποσειδώνας και η Μιράντα απολαμβάνουν τη φροντίδα της νέας τους οικογένειας.
Όλα τα διασωθέντα ζώα θα αφεθούν ελεύθερα το φθινόπωρο, οπότε και θα είναι πλήρως υγιή και ικανά, πλέον, να ανταπεξέλθουν με τις δικές τους δυνάμεις στον αγώνα της επιβίωσης.

«Υπαίτιο είναι σε μεγάλο βαθμό το παράξενο ανοιξιάτικο κλίμα. Πριν λίγες βδομάδες, όταν ο καιρός ήταν ζεστός, μας έφεραν 16 σκαντζόχοιρους, οι οποίοι ήταν αφυδατωμένοι. Υπάρχουν άνθρωποι που νοιάζονται για τα ζώα και τα βοηθούν αμέσως. Εάν βρείτε μια κουκουβάγια στο έδαφος, σηκώστε την και τοποθετήστε την σε ένα κλαδί. Οι γονείς της θα επανέλθουν σύντομα για να τη ταΐσουν», δηλώνει ο Hunter.












 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου