Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Εκδήλωση των Φίλων της Αρχαίας Λέσβου με θέμα: «Το ιερό του Μέσσου. Η διαμόρφωση ενός αρχαιολογικού χώρου»



 




 
Η «Ένωση Φίλων της Αρχαίας Λέσβου» οργανώνει την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012, στις 18:30, στο υπαίθριο αμφιθέατρο του αρχαιολογικού χώρου του Μέσσου στην αγροτική περιφέρεια Αγίας Παρασκευής, παρουσίαση με τίτλο «Το ιερό του Μέσσου. Η διαμόρφωση ενός αρχαιολογικού χώρου» με ομιλήτρια την Επίτιμη Έφορο αρχαιοτήτων δρ. Λίλλιαν Αχειλαρά.
Με τη δεύτερη αυτή εκδήλωση επιχειρείται να δοθεί στα μέλη και στους φίλους του σωματείου μία σφαιρική γνώση για το θέμα της διαμόρφωσης και ανάδειξης των αρχαιολογικών μνημείων, τις ιδιαιτερότητες που αυτά παρουσιάζουν, τα προβλήματα και τις προκλήσεις, καθώς και τα προσδοκώμενα οφέλη για την τοπική κοινωνία, αλλά και για τα ίδια τα μνημεία. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο και στον ημιυπαίθριο εκθεσιακό χώρο, όπου εκτίθενται μερικά από τα καλύτερα διατηρημένα αρχιτεκτονικά στοιχεία του υστεροκλασικού ναού.
Μετά το τέλος της περιήγησης θα υπάρξει φιλοξενία στο χώρο.








The “Association of Friends of Ancient Lesbos” organizes a lecture entitled “The Sanctuary of the Messa. The configuration of a archaeological site”, on May 23, at 18:30, at the archaeological site of Messa. The lecture will be followed by a walk to the late-Classical temple and to the semi open-air exhibition building.



πηγή: http://www.lesvosnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου