Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Αρκαδία - Λυκόχια. 3.500 δενδρύλια ελάτου φυτεύτηκαν στο Μαίναλο

 
3.500 δένδρα φυτεύτηκαν στο Μαίναλο

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η αναδάσωση που διοργάνωσε η τοπική κοινότητα Λυκοχίων, ο Δήμος Μεγαλόπολης και το Δασαρχείο Βυτίνας, στην περιοχή «Χαραμαρά – Πλαγάκια – Τρύπια Πέτρα» Δασικού συμπλέγματος Μαινάλου, στην περιοχή των Λυκοχίων.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν μεγάλη, μεταξύ άλλων αξίζει να σημειώσουμε την βοήθεια από το τμήμα Μεγαλόπολης της Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας, από τον Σύλλογο Τριών Τέκνων, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Μεγαλόπολης,

Το Καφενείο Μεγαλόπολης μίλησε με τον Νίκο Μπουγιούκο τον πάρεδρο του Τ.Δ. Λυκοχίων και του δώσαμε τα συγχαρητήρια μας για την πολύ καλή οργάνωση.

Ο κ. Μπουγιούκος μας ανέφερε:

Η δενδροφύτευση στο βουνό του Μαινάλου στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Καταφέραμε να φυτέψουμε 3.500 δενδρύλια ελάτου σε έκταση 200 στρεμμάτων, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Κυρίως όμως καταφέραμε να προωθήσουμε τον εθελοντισμό και την δημιουργία ομάδων για έναν κοινό σκοπό: την δενδροφύτευση ελάτων στο στοιχειωμένο από την καταστροφική πυρκαγιά του 2000 τμήμα του βουνού: Πλαγάκια – Τρύπια πέτρα στην περιοχή των Λυκοχίων.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Δασάρχη Βυτίνας Μαρία Μακροπούλου και τους δασικούς υπάλληλους για την παραχώρηση των 5.000 δενδρυλλίων. Επιπλέον τον πρώην επιθεωρητή δασών της Περιφέρειας Πελοποννήσου και πρώην Δασάρχη Βυτίνας κ. Γεώργιο Κολοφούση, ο οποίος μας στήριξε σε αυτό το εγχείρημα και έδειξε για ακόμη μια φορά το αμέριστο ενδιαφέρον του για το δάσος του Μαινάλου.

Ευχαριστούμε επίσης τον πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Μεγαλόπολης και πρόεδρο του Δ.Σ. Μεγαλόπολης Βασίλη Χίνη, τον αντιδήμαρχο Μεγαλόπολης Νότη Βλασόγιαννη, τους δημοτικούς συμβούλους Γεώργιο Κουρέτα, Γεώργιο Μαρκολιά, Ηλία Σβερκούνο και Ανδρέα Δούκουρη για την ενεργητικότητα και την βοήθεια τους στην πράξη.

Θέλω ακόμα να ευχαριστήσω την θηροφυλακή του κυνηγετικού συλλόγου Μεγαλόπολης και την Ομάδα Διάσωσης για την πολύτιμη παρουσία τους. Ωστόσο πάνω από όλα ευχαριστούμε όσους απλούς χωριανούς και πολίτες συμμετείχαν ενεργά και έγιναν αρωγοί στην εθελοντική προσπάθεια που πραγματοποιήθηκε.

Η προσπάθεια αναδάσωσης θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου με τα υπόλοιπα 1.500 περίπου δενδρύλλια. Σημείο συνάντησης θα είναι πάλι η κεντρική πλατεία των Λυκοχίων στις 10.00 π.μ.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου