Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Θα σας εξαφανίσωμεν


filotimo1«Ε, τι να κάνουμε Κωστάκη, περιφέρειά μου είναι. Οι γυναίκες και οι πολιτικοί πρέπει να προσέχουν πολύ τις περιφέρειές τους.»

Ο
Θανάσης Μπούρας είναι Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής – πρώην Υφυπουργός Οικονομίας & Οικονομικών και Γενικός Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ.

Στην χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του νομοσχεδίου «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα – Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις» ο κ. Μπούρας με τον κ. Βλάχο και τον κ. Οικονόμου έχουν καταθέσει τροπολογία για να ανασταλεί η ισχύς επιβληθέντων προστίμων, η εκτέλεση πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής που τυχόν έχουν εκδοθεί για τις εκτάσεις αυτές, ακόμα και αν έχουν τελεσιδικήσει καθώς και η εκτέλεση κατεδαφίσεων αυθαιρέτων, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι δασικοί χάρτες. Δεδομένου ότι σήμερα έχει ολοκληρωθεί το 0,84% των δασικών χαρτών της χώρας καταλαβαίνουμε σε ποιο απώτερο μέλλον τοποθετούν την εφαρμογή της νομιμότητας οι κύριοι Βουλευτές.

Η αιτιολόγηση της κατάθεσης της τροπολογίας: (Από τα πρακτικά της Βουλής)

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ:


“… Θέλω να παρακαλέσω τον κύριο Υπουργό να κάνει δεκτή αυτήν την τροπολογία την οποία έχω καταθέσει μαζί με τους συναδέλφους μου τον κ. Βλάχο και τον κ. Οικονόμου, η οποία τι ακριβώς λέει; Να το δούμε, δηλαδή, γιατί έχουν δημιουργηθεί πολλές παρεξηγήσεις.


ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δραγασάκης): Πείτε και τον αριθμό, κύριε Μπούρα, για να μπορέσουμε να το παρακολουθήσουμε.


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ: Ο γενικός αριθμός είναι 2131 και ο ειδικός 298.Τι ζητάμε; Ζητάμε μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών, που είναι σε εξέλιξη, να σταματήσουν τα πρωτόκολλα κατεδάφισης και οι εισπράξεις κάποιων επιβληθέντων παράλογων προστίμων για κάποια κτίσματα, τα οποία κάποιοι φτωχοί άνθρωποι σε περιοχές σε όλη την Ελλάδα, αλλά ιδιαίτερα στην Περιφέρεια Αττικής, έχουν κτίσει και για τα οποία πρόστιμα είναι σε μια ομηρία ετών.


Εγώ θα χρησιμοποιήσω μία ρήση: «Καλύτερα να αθωωθεί ένας ένοχος, παρά να καταδικαστεί ένας αθώος». Ακριβώς αυτό το νόημα έχει η τροπολογία, για την οποία μάλιστα μας έχουν χαρακτηρίσει ότι θα πάρουμε και βραβείο Γκίνες πώς το ανακαλύψαμε. Τι ακριβώς ζητάει;
Το αυτονόητο.


Εμείς δεν λέμε να διαγραφούν, δεν λέμε να καταργηθούν, αλλά να ανασταλούν όλες αυτές οι διαδικασίες μέχρι την κύρωση των δασικών χαρτών, όπου πλέον με σύγχρονα μέσα, με χάρτες ακριβείς και όχι με μουτζούρες του 1935 και 1940, να φαίνεται τι είναι δάσος πραγματικά και τι δεν είναι. Αυτό θέλουμε να υπερασπιστούμε με αυτήν την τροπολογία, η οποία είναι μια χρήσιμη τροπολογία και για την πολιτεία και για τους πολίτες.
Θα παρακαλέσουμε τον κύριο Υπουργό, για να μην καταχραστώ χρόνο –εγώ δύο λεπτά ήθελα μόνο, κύριε Πρόεδρε και θα σταματήσω εδώ, ευχαριστώντας γιατί μου δώσατε τον λόγο- να κάνει δεκτή αυτήν την τροπολογία, η οποία είναι απόλυτα δικαιολογημένη και απόλυτα λογική.


Είναι για την προστασία του περιβάλλοντος, για το οποίο όλοι έχουμε ευαισθησία και όλοι πρέπει να ενδιαφερόμαστε, έτσι ώστε να υπάρχει αρμονία της ζωής των ανθρώπων με το φυσικό περιβάλλον. …”
 
Θα σας εξαφανίσωμεν«Αγαπητοί μου συμπολίτες, είμαι ευτυχής που αναπνέω τον ζωοκτόνο… τον ζωογόνο αέρα της Πλατανιάς. Δεν είμεθα άνθρωποι των λόγων, είμεθα άνθρωποι των έργων… Θα σας εξαφανίσωμεν …..θα σας εξασφαλίσουμε… θα…θα …θα… σύνθημά μας είναι ένα…»

Αν αναρωτιέστε γιατί υποβιβάζουμε τον πολιτικό λόγο του ανδρός, συνδυάζοντάς τον με τους λόγους του Μαυρογιαλούρου, είναι γιατί η αγάπη και η ευαισθησία του κ. Μπούρα για το δάσος και το φυσικό περιβάλλον έχει αποδειχθεί πολύ πριν την χθεσινή πρωτοβουλία που τελικά ευτυχώς δεν έγινε δεκτή.

Το 2007, προεκλογικά, και τις ημέρες που οι φωτιές στην Ηλία ακόμα κάπνιζαν, υποσχέθηκε ότι θα μεσολαβήσει να αποχαρακτηρίσει έκταση στην αναδασωτέα περιοχή της Αγίας Κυριακής Σπάτων. Περιοχή που κάηκε το 2005 και κρίθηκε άμεσα αναδασωτέα, χωρίς καμία εξαίρεση.

Θα σας εξαφανίσωμεν λοιπόν…


πηγή: http://dasarxeio.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου