Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Ιωάννινα - Μέτσοβο. Μια αρκούδα σκαρφαλώνει με άνεση στο φράχτη της Εγνατίας Οδού

 
 
Την ανάγκη ενίσχυσης του φράχτη περιμετρικά της Εγνατίας Οδού σε αρκετά σημεία ώστε να μην κινδυνεύουν τα άγρια ζώα από τα οχήματα αποδεικνύουν που τράβηξε ο Ιωάννης Τσιάλος ο οποίος απαθανάτισε μια αρκούδα να σκαρφαλώνει τον φράκτη του αυτοκινητόδρομου στο ύψος του Μετσόβου.
 
Οι φωτογραφίες που ο κ. Τσιάλος έστειλε στην «Καλλιστώ» απεικονίζουν μία νεαρή αρκούδα να υπερπηδάει την υφιστάμενη περίφραξη με ιδιαίτερη άνεση έχοντας διασχίσει τον δρόμο ταχείας κυκλοφορίας και στη συνέχεια να αναρριχάται στο απότομο πρανές με επικάλυψη (ganeit).
 
 
Σύμφωνα με την «Καλλιστώ» ο φράκτης που φαίνεται στις φωτογραφίες είναι ο παλαιός –και ανεπαρκής φράκτης της Εγνατίας Οδού – και όχι ο ενισχυμένος, ο οποίος τοποθετήθηκε κοντά στα Γρεβενά και την Καστοριά τον τελευταίο χρόνο, έπειτα από τις παρεμβάσεις των υπό εφαρμογή έργων LIFE στην περιοχή και των Περιβαλλοντικών Οργανώσεων.
 
 
Αν η "Εγνατία Οδός" δεν αποκτήσει τον κατάλληλο φράχτη και αρκετά σημεία δεν πάψει να χαρακτηρίζεται και να είναι δρόμος – καρμανιόλα για τα άγρια είδη ζώων, που προσπαθούν να την διασχίσουν αφού κόβει στη μέση τον βιότοπο τους και τα εμποδίζει να βρουν τροφή.
 
 
πηγή: www.zoosos.gr 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου