Τετάρτη 24 Δεκεμβρίου 2014

Αιτωλοακαρνανία. Επαναλειτουργεί το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θέρμου!


Κωνσταντάρας ΔερμετζόπουλοςΗ συγχώνευση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου με το αντίστοιχο του Θέρμου, μετά από Υπουργική Απόφαση, είχε άμεσα αρνητικά αποτελέσματα, τόσο σε επίπεδο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και παροχής υπηρεσιών, όσο και στην ευρύτερη οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.

Όσον αφορά στο Θέρμο, το ΚΠΕ αποτελούσε σημείο αιχμής στην τοπική κοινωνία σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Τα περιβαλλοντικά προγράμματα που υλοποίησε τα χρόνια της πλήρους και αυτόνομης λειτουργίας του στην λίμνη Τριχωνίδα και στον ποταμό Εύηνο εμπέδωσαν στους μαθητές της δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την αγάπη για τη φύση και τις οικολογικές λειτουργίες των λιμναίων και ποτάμιων οικοσυστημάτων. Παράλληλα, το Κέντρο κατάφερε να προσφέρει οικονομική ώθηση σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει μακροχρόνια αναπτυξιακή ύφεση λόγω της έλλειψης υποδομών και του ορεινού της χαρακτήρα. Προσέδωσε μάλιστα αναγνωρισιμότητα σε μια κατά τα άλλα απομονωμένη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Το ΚΠΕ Θέρμου ως αυτόνομο δεχόταν 2500 μαθητές και εκπαιδευτικούς κατ’ έτος. Το 2011-2012 (μετά την συγχώνευση) δέχτηκε 600 μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ το 2012-2013 μόνο 150 μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ο Υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζοπουλος υπέγραψε σήμερα την αυτόνομη επαναλειτουργία του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θέρμου, μετά από συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θέρμου Σπύρο Κωνσταντάρα, ο οποίος και κατάφερε να τον πείσει για το δίκαιο του αιτήματος του Θέρμου! «Μεγάλη μέρα για τον Δήμο Θέρμου» χαρακτήρισε τη σημερινή με αφορμή την απόφαση του Υπ. Παιδείας ο Σπ. Κωνσταντάρας ευχαριστώντας όλους όσους συνέβαλλαν στην επαναλειτουργία του ΚΠΕ Θέρμου.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου