Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Επιτυχημένη εκδήλωση γευσιγνωσίας ελληνικών κρασιών και τυριών στην Πολωνία

                    
Επιτυχημένη εκδήλωση γευσιγνωσίας ελληνικών κρασιών και τυριών στην ΠολωνίαΜε μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από την Ελληνική Πρεσβεία στη Βαρσοβία/ Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων, η 1η εκδήλωση γευσιγνωσίας ελληνικών κρασιών και τυριών στην Πολωνία, στο ελληνικό εστιατόριο PAROS της Βαρσοβίας, την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου τ.έ.

Η παραπάνω εκδήλωση αποτέλεσε την πρώτη στοχευμένη προσπάθεια πληρέστερης ενημέρωσης των πολωνικών επιχειρήσεων του κλάδου εισαγωγής/εμπορίας τροφίμων & ποτών, σχετικά με την μεγάλη ποικιλία και υψηλή ποιότητα τόσο των ελληνικών κρασιών όσο και των ελληνικών τυριών.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Πρέσβυς της Ελλάδος στη Βαρσοβία, κα Τασία Αθανασίου και την παρακολούθησε ακροατήριο περίπου 80 ατόμων (εκπρόσωποι πολωνικών Υπουργείων, εκπρόσωποι διπλωματικού σώματος, εταιρειών εισαγωγής κρασιών, εταιρειών εισαγωγής τυριών, έλληνες επιχειρηματίες στη Πολωνία, sommeliers καθώς και δημοσιογράφοι).

Στην εκδήλωση συμμετείχαν με παρουσίαση των προϊόντων τους, 3 εταιρείες του κλάδου κρασιού (η Epicurean από την Ελλάδα και δύο πολωνοί εισαγωγείς ελληνικών κρασιών) και 2 εταιρείες του κλάδου τυριών (η Ρούσσας από την Ελλάδα και ένας πολωνός εισαγωγέας ελληνικών τυριών).

Η εκδήλωση περιελάμβανε: γευσιγνωσία ελληνικών τυριών (φέτα, γραβιέρα, κασέρι, κεφαλοτύρι, της εταιρείας Ρούσσας, κεφαλοτύρι και γραβιέρα Κρήτης, καθώς και άσπρο τυρί από γάλα βούβαλου της εταιρείας Μπέκας), γευσιγνωσία ελληνικών ποικιλιών κρασιού –Αγιωργείτικο, Ξινόμαυρο, Μοσχοφίλερο, Μαλαγουζιά, κρητικών ποικιλιών (Βιδιάνο, Κοτσυφάλι, Μανδηλάρι, Θραψαθήρι)- των εταιρειών Epicurean, Κώστα Λαζαρίδη, Τσιλιλή, Γεροβασιλείου, Νίκου Λαζαρίδη κ.ά.

Παράλληλα έγινε παρουσίαση των τομέων κρασιού και τυριού από τον υπογράφοντα, παρουσίαση του ελληνικού οινολογικού χάρτη από την οινολόγο κα Χρύσα Γιατρά, παρουσίαση ελληνικών ποικιλιών κρασιού από τον εκπρόσωπο της εταιρείας Epicurean κ.  Νίκο Αλεξανδράκη και παρουσίαση ελληνικών τυριών από την εκπρόσωπο της εταιρείας Ρούσσας κα Σοφία Αποστολάκη.

Τέλος διανεμήθηκε στους συμμετέχοντες, ενημερωτικό έντυπο για τα ελληνικά κρασιά από τον ΕΔΟΑΟ, κρασιά και ενημερωτικό έντυπο της εταιρείας Epicurean, ενημερωτικό έντυπο της εταιρείας Μπέκας, ενημερωτικό έντυπο της εταιρείας Ρούσσας, ενώ άμα το πέρας των παρουσιάσεων ακολούθησε γεύμα με ελληνικά φαγητά καθώς και Β2Β συναντήσεις.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου