Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Το πάθος για τις ψήφους σε κάνει…Ευθύμη Καρανάσιο

 
ekxersosi
 
Το άρθρο 12 του νόμου «Πράξεις εισφοράς σε γη και σε χρήμα- Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις.» ψηφίστηκε για ένα και μοναδικό σκοπό: να ικανοποιήσει τους ψηφοφόρους που στο παρελθόν παράνομα εκχέρσωσαν και κατέλαβαν δασικού χαρακτήρα εκτάσεις.

Αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου από την Ολομέλεια της Βουλής, οι βουλευτές που με τόσο πάθος υπερασπίστηκαν τις αντισυνταγματικές διατάξεις αμολήθηκαν προς άγρα ψήφων. Γνωρίζουν ότι οι μέρες που απομένουν για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι λίγες -ενώ οι αρχηγοί τους υποστηρίζουν το ακριβώς αντίθετο- και βιάζονται να επιδείξουν στους καταπατητές τα «λάφυρα» της καταστροφικής πολιτικής τους.

Τραγικό παράδειγμα και ο βουλευτής της ΝΔ στον πολύπαθο ν. Χαλκιδικής, Ευθύμης Καρανάσιος, που πριν ακόμα δημοσιευτεί ο νόμος στο ΦΕΚ, με δήλωση του που ανάρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο, υπερηφανεύεται ότι έδωσε σκληρό αγώνα για να νομιμοποιήσει τους καταπατητές δημόσιων δασικών εκτάσεων. Διαβάστε την δήλωση του και αναλογιστείτε τις επιπτώσεις αυτών των επιλογών στα δασικά οικοσυστήματα, το περιβάλλον, την ποιότητα ζωής όλων μας σήμερα και στο μέλλον.
 
Δήλωση του βουλευτή Ε. Καρανάσιου
 
«Δώσαμε σκληρό αγώνα για να ψηφιστεί το άρθρο 12 το οποίο λύνει οριστικά την εκκρεμότητα τακτοποίησης χιλιάδων στρεμμάτων χαρακτηρισμένων ως δασικών, τα οποία εκχερσώθηκαν στο παρελθόν και μετατράπηκαν σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Οι αγρότες μας μπορούν πλέον να συνεχίσουν να καλλιεργούν τα κτήματα που κληρονόμησαν από γονείς και παππούδες, και κυρίως να τα μεταβιβάζουν στα παιδιά τους, καταβάλλοντας το προβλεπόμενο τίμημα.
 
Στην τελική προσπάθεια μας για την ψήφιση του ν/σ  δεν υπήρξε δυστυχώς θετική αντιμετώπιση από συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αν και γνωρίζουν το πρόβλημα έμειναν στη διατύπωση θεωριών και στην επίκληση συνταγματικών προβλέψεων οι οποίες δεν έδιναν απαντήσεις και λύσεις όλα αυτά τα χρόνια».


πηγή: http://dasarxeio.com/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου