Τετάρτη 31 Δεκεμβρίου 2014

Σαλαμίνα. Συνάντηση με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου για δενδροφύτευση στην παραλιακή ζώνη

 
 
Σε κλίμα συνεργασίας ολοκληρώθηκε και η δεύτερη συνάντηση του "ΠΕΡΙΒΟΣ" με το Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνας, με αντικείμενο την δενδροφύτευση της παραλιακής ζώνης στην πόλη της Σαλαμίνας. Η συνάντηση έγινε σε συνέχεια ανάλογης επαφής, που πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα. Τότε είχε παρουσιαστεί η προμελέτη και είχαν οριστεί σε γενικές γραμμές τα χρονοδιαγράμματα. Ο πρόεδρος του Λ.Τ κ. Λένης αποδέχτηκε την προμελέτη και συμφωνήθηκε μετά την ολοκλήρωσή της να την προωθήσει προς έγκριση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Στην δεύτερη συνάντηση, δόθηκαν οι λεπτομέρειες που απαιτούνταν, ενώ διατυπώθηκε η βούληση από πλευράς κ Λένη για την αγορά φυτών, λιπασμάτων και ότι άλλο χρειαστεί από το Λ.Τ. Αποφασίστηκε επίσης οι φυτεύσεις να ολοκληρωθούν σε δυο φάσεις. Η πρώτη θα περιλαμβάνει την πλατεία αγαλμάτων, το χώρο μπροστά από το Κέντρο Νεότητας καθώς και τον περιβάλλοντα χώρο του αντλιοστασίου. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το Φεβρουάριο.

Η δεύτερη φάση θα περιλαμβάνει τα διαζώματα, καθώς και τις δενδροστοιχίες που θα αντικαταστήσουν τους φοίνικες και προβλέπεται να υλοποιηθούν την επόμενη φυτευτική περίοδο.

Πιστεύουμε και ελπίζουμε πως η συνεργασία του ΠΕΡΙΒΟΣ με το Λ.Τ θα αποτελέσει αφορμή για την αύξηση του πράσινου σε κάποιες περιοχές του νησιού μας, γεγονός που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Δείτε την προμελέτη της δενδροφύτευσης
εδώ.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου