Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Η Λίτσα και η Σαρδέλα οι τετράποδες πρωταγωνίστριες του «Ράδιο Αρβύλα»

 

Την τετράποδη πρωταγωνίστρια της εκπομπής «Ράδιο Αρβύλα» την γατούλα Λίτσα μας σύστησε ο Αντώνης Κανάκης στις 17 Νοεμβρίου στο ξεκίνημα τους για τη νέα σεζόν. Στο πρώτο επεισόδιο η ψιψίνα δεν έμεινε στο στούντιο παρά μόνο για μερικά λεπτά καθώς βλέποντας για πρώτη φορά την Σαρδέλα την σκυλίτσα του Στάθη ανέβηκε στο κεφάλι του Κωστάκη του φλορ μάνατζερ τρομαγμένη, όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό βίντεο.
 
Για να την απαλλάξουν από τον άγχος την απομάκρυναν από το στούντιο και η Λίτσα έκανε και πάλι την εμφάνιση της ένα μήνα αργότερα στις 15 Δεκεμβρίου.
 
 
Η Λίτσα στον σβέρκο του Κώστα
 
Η γατούλα, που την έχει υιοθετήσει η τηλεοπτική οικογένεια του «Ράδιο Αρβύλα»,  ξεκίνησε γλύφοντας το χέρι του Αντώνη Κανάκη και στο τέλος ξάπλωσε πάνω στο τραπέζι απολαμβάνοντας τα χάδια του.
 
Πολλές φορές γράφουμε εδώ στο www.zoosos.gr για το πώς τα ζώα κακοποιούνται στα γυρίσματα των τηλεοπτικών εκπομπών (σειρών, διαφημίσεων, θεατρικών παραστάσεων κ.ο.κ.).
 
 
Εξαναγκάζονται επί ώρες να υπομένουν τη βαβούρα, τις επαναλήψεις των σκηνών, τις μη φυσιολογικές εντολές τις οποίες καλούνται να εκτελέσουν για να ολοκληρωθούν τα γυρίσματα, γι’ αυτό και η νομοθεσία απαγορεύει την παρουσία τους σε αυτά παρά μόνο αν ο σκοπός είναι εκπαιδευτικός.
 
Όμως η εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» αποτελεί φωτεινή εξαίρεση στον κανόνα. Η Σαρδέλα του Στάθη είναι συνήθως αραχτή στο στούντιο. Υποδέχεται τους καλεσμένους, κάθεται όπου θέλει, κοιμάται όσο θέλει, γαυγίζει σπανίως και ενίοτε κατουράει και εντός αυτού.
 
 
Το ζώο δεν εξαναγκάζεται να κάνει κάτι που δεν είναι στη φύση του. Η Λίτσα τώρα το νέο τετράποδο φιλαράκι αυτής της τηλεοπτικής οικογένειας απολαμβάνει μόνο τα χάδια των παρουσιαστών. Όσο βρίσκεται στο στούντιο η Σαρδέλα απομακρύνεται από εκεί για να επικρατεί ηρεμία.
 
Η παρουσία των δύο ζώων σε αυτή την εκπομπή θεωρούμε ότι είναι διδακτική για τους τηλεθεατές. Τα κατοικίδια αντιμετωπίζονται με σεβασμό ως σύντροφοι των παρουσιαστών και κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι κακοποιούνται.
 
Σε μια χώρα, όπως η δική μας, που κυρίως τα αδέσποτα ζώα βασανίζονται συστηματικά και θανατώνονται ποικιλοτρόπως από αδίστακτους ανθρώπους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας έχουμε ανάγκη από τα φιλοζωικά μηνύματα που στέλνουν εκπομπές όπως η «Ράδιο Αρβύλα».
 
Ας μη ξεχνάμε ότι η τηλεόραση είναι βασικός διαμορφωτής των απόψεων της κοινής γνώμης, ό,τι μεταδίδει φτάνει σε κάθε σπίτι γι’ αυτό και τέτοιες εκπομπές βοηθούν να βελτιωθεί η άποψη μας για τα ζώα.
 
Ο Αντώνης Κανάκης, ο Γιάννης Σερβετάς, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος και ο Χρήστος Κιούσης με τη Σαρδέλα και τη Λίτσα προάγουν τη φιλοζωία στον τόπο μας και αποτελούν φωτεινή εξαίρεση στο τηλεοπτικό τοπίο, που αντιμετωπίζει τα ζώα ως αντικείμενα για κάθε χρήση.

 
πηγή: www.zoosos.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου