Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Λένγκα Γρηγοριάδου. Μια γυναίκα που φτιάχνει καλλυντικά από ελληνικά σταφύλια

 
 
του Κώστα Τσαούση

«Μην το πιείτε, λουστείτε». Η ατάκα από την παλιά -της δεκαετίας του ’80- τηλεοπτική διαφήμιση για σαμπουάν μπίρας μού ήρθε στο μυαλό βλέποντας την καινούρια σοδειά της Λένγκας.
 
Ειδικά σε εκείνο το γαλάκτωμα σώματος με την επωνυμία Malagouzia, στη συσκευασία του οποίου φιλοξενείται και η επεξήγηση: θρέψη και ενυδάτωση από σταφύλια Μαλαγουζιάς.
 
Ας βάλουμε όμως τα πράγματα στη θέση τους. Καταρχάς, η  Μαλαγουζιά είναι ποικιλία αμπέλου και, όπως διάβασα στο Διαδίκτυο (πηγή: www.newwinesofgreece.com), πρόκειται για την «ποικιλία-πεμπτουσία της αναγέννησης που έχουν σημειώσει τα σύγχρονα ελληνικά κρασιά, όπως διαπιστώνεται τα τελευταία είκοσι χρόνια. Είναι η σχηματοποίηση του τρόπου με τον οποίο οι Ελληνες οινοπαραγωγοί ανακαλύπτουν ξανά το δυναμικό τους. Στη δεκαετία του 1970, η Μαλαγουζιά εθεωρείτο εξαφανισμένη και την ήξεραν ελάχιστοι. Σήμερα, μετά από επίπονη εργασία πανεπιστημιακών καθηγητών, κορυφαίων καλλιεργητών και οινολόγων, η Μαλαγουζιά θεωρείται ευρέως σταφύλι παγκόσμιας εμβέλειας, που δίνει έξοχα ξηρά λευκά κρασιά, καθώς επίσης και μερικά εκπληκτικά γλυκά».


Μόνο που η Μαλαγουζιά της Λένγκας Γρηγοριάδου, η οποία με τον σύζυγό της Απόστολο Μούντριχα έχουν το Κτήμα Αβαντίς και τις εγκαταστάσεις του οινοποιείου τους λίγο έξω από τη Χαλκίδα, δεν πίνεται!
 
Αποτελεί τη βάση για να φτιαχτεί ένα γυναικείο γαλάκτωμα σώματος - και μάλιστα γαλάκτωμα με πολυφαινόλες, εκχύλισμα και έλαιο σταφυλιών που παρέχει σε όλες όσες το χρησιμοποιούν τα καλά και αγαθά της ενυδάτωσης, της θρέψης, της λάμψης και της αντιοξειδωτικής προστασίας.
 
Μπορεί να σας κούρασα με λεπτομέρειες, αλλά η παράθεση των ευεργετικών ιδιοτήτων ενός προϊόντος ομορφιάς που φτιάχνεται από σταφύλια σε μια εταιρεία η κύρια δραστηριότητα της οποίας είναι να παράγει κρασί αξίζει για να επισημανθούν οι δυνατότητες μιας καινοτόμας προσέγγισης της γυναικείας επιχειρηματικότητας.


Ναι, η Λένγκα Γρηγοριάδου είναι μια νέα γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών, σύζυγος επιχειρηματία και η ίδια επιχειρηματίας που αξιοποιεί την τεχνογνωσία της οικογενειακής επιχείρησης για να απευθυνθεί με καινοτόμα προϊόντα σε ένα κοινό που γνωρίζει καλά: τις γυναίκες.
 
Με άλλα λόγια, η καινοτόμα γυναικεία επιχειρηματικότητα σε όλο της το μεγαλείο. Η ίδια είναι περήφανη για τη δική της συμβολή στο άνοιγμα των δραστηριοτήτων της οικογενειακής επιχείρησης και χαίρεται όταν μαθαίνει ότι πολλαπλασιάζονται οι γυναίκες που επιλέγουν να χρησιμοποιούν «τα πρώτα ελληνικά οινικά καλλυντικά με τη σφραγίδα του οινοποιείου μας, του Κτήμα Αβαντίς».
 
Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στο γαλάκτωμα της Μαλαγουζιάς και στις λεπτομέρειες των ευεργετικών του ιδιοτήτων. Σε ένα σχετικό φυλλάδιο διαβάζω: «Απολαυστικό γαλάκτωμα σώματος με κοκτέιλ θρεπτικών συστατικών από εκχύλισμα και έλαιο λευκών σταφυλιών σε συνδυασμό με ενυδατικά φυτικά έλαια που διατηρούν την επιδερμίδα ενυδατωμένη, ανακουφίζουν από ερεθισμούς και αποτρέπουν την αίσθηση ξηρότητας και τραβήγματος. Η υψηλή περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες εμποδίζει την πρόωρη γήρανση, ενώ το έλαιο αμυγδάλου προσφέρει τις απαραίτητες βιταμίνες για υγιή επιδερμίδα. Ακόμα και το πιο ξηρό δέρμα γίνεται αισθητά πιο λείο, ελαστικό, λαμπερό και διακριτικά αρωματισμένο με δροσερό άρωμα σταφυλιού».


Ζήτησα από τη Λένγκα να μου γράψει πέντε λόγια για τη σύλληψη της ιδέας της αλλά και την εφαρμογή της και πολύ περισσότερο μετά την καθιέρωση αυτών των προϊόντων στην αγορά, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα και των επόμενων βημάτων. Η συμβολή της έχει ως εξής: «Οι καταπράσινοι αμπελώνες μας, η στροφή σε πιο φυσικά καλλυντικά λόγω της εγκυμοσύνης στα δίδυμα παιδάκια μου και οι σπουδές μου γύρω από το αμπέλι και το κρασί αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία της σειράς Lenga Wine Spa. Γνωρίζοντας τις πολύτιμες αντιοξειδωτικές ιδιότητες του σταφυλιού έχω εσωκλείσει στα προϊόντα μου τα πιο ισχυρά αντιγηραντικά δραστικά συστατικά σε αποτελεσματικές φόρμουλες με πλούσιες φυσικές συνθέσεις, πολυτελείς υφές και μεθυστικές μυρωδιές που ξετρελαίνουν και τις πιο απαιτητικές. Λόγω της εξειδίκευσής μου στη γευστική δοκιμή και την αναγνώριση των αρωμάτων, τα Lenga Grape Spa χαρακτηρίζονται από την ενυδατική βελούδινη υφή και τα μεθυστικά μαγικά αρώματά τους, φτιαγμένα από εμένα και την ομάδα των χημικών μας στο εργαστήριο.
 
Τα Lenga Grape Spa δεν περιέχουν parabens, χρωστικές, προπυλαινογλυκόλη, παράγωγα πετρελαίου, ούτε δοκιμάζονται σε ζώα. Είναι εμπλουτισμένα με βλαστοκύτταρα σταφυλιών, πολυφαινόλες, ρεσβερατρόλη, έλαια κουκουτσιών, εκχυλίσματα φύλλων, κόκκους σταφυλιών και βιταμίνες. Το νερό που χρησιμοποιούμε προέρχεται απευθείας από τη ρώγα των σταφυλιών.   
 
Τα Lenga Grape Spa απευθύνονται στη σύγχρονη γυναίκα, όπως είμαι κι εγώ, που αγαπάει τον εαυτό της και θέλει να ζει καθημερινές στιγμές πολυτέλειας, νιώθοντας μοναδική σαν να έκανε spa στο σπίτι της».
 
Η σειρά Lenga Wine Spa διαθέτει προϊόντα που αφορούν το πρόσωπο, το σώμα και τα μαλλιά».

 
Στο ράφι της Lenga
 
Στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της σειράς Lenga Wine Spa υπάρχουν προϊόντα κάθε μορφής και χρήσης.
 
 
Συγκεκριμένα:
 
α) Προϊόντα ενυδάτωσης και αντιγήρανσης για το πρόσωπο όπως η Nοuveau Ενυδατική Κρέμα (24ωρη κρέμα προσώπου με ω6 λιπαρά οξέα, προβιταμίνη Β5 & A-bisabolol) και η Vintage Κρέμα Αντιγήρανσης (αντιρυτιδική κρέμα με βλαστοκύτταρα σταφυλιού, ολιγοπεπτίδια και πολυσακχαρίτες).
β) Προϊόντα για την περιποίηση του σώματος, ανάμεσά τους αφρόλουτρα, γαλακτώματα σώματος, αλλά και ειδικά προϊόντα για την απολέπιση και κατά της κυτταρίτιδας, όπως το Syrah Scrub, που προσφέρεται για απολέπιση σώματος με φυσικούς κόκκους σταφυλιού, και το Body Lotion Syrah, γαλάκτωμα σώματος με πολυφαινόλες εκχύλισμα και έλαιο σταφυλιών.
γ) Σαμπουάν όπως το Fresh Grape με πολυφαινόλες σταφυλιού και βιοτίνη.
 
Τα συγκεκριμένα προϊόντα μπορείτε να τα βρείτε σε φαρμακεία και κομμωτήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά, αλλά και στο e-shop www.lengawinespa.gr με αποστολές σε όλη την Ελλάδα μέσω παραγγελιών.
 
 
πηγή: http://anatakti.blogspot.com/ μέσω
          http://www.newmoney.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου