Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

Μια μήνυση αποκάλυψε σοβαρή υποβάθμιση του περιβάλλοντος σε περιοχή των Τρικάλων

Περίφραξη ΔάσοςΜπροστά σε μια πολύ σοβαρή υπόθεση υποβάθμισης του περιβάλλοντος σε περιοχή των Τρικάλων αποκάλυψε μια μήνυση Λαρισαίου επιχειρηματία.

Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr, ο επιχειρηματίας, έχει νοικιάσει έκταση περίπου 7.500 στρμ. σε τμήμα συνιδιόκτητου δάσους από Αναγκαστικό Συνεταιρισμό, στα ορεινά του Δήμου Πύλης στην «Κατούνα», και εκεί δημιούργησε, προστατευόμενη από τον Νόμο δασική έκταση έναν σπάνιο βιότοπο,

Στον βιότοπο έχει αναπτυχθεί επιχειρηματική δραστηριότητα επιδοτούμενη από την Ε.Ε. για τον εμπλουτισμό της άγριας φύσης της δασικής περιοχής με καλλιέργεια άγριων φυτών και ενίσχυση του άγριου ζωικού κεφαλαίου της περιοχής.

Ωστόσο, η περίφραξη της νοικιαζόμενης έκτασης, βρέθηκε παραβιασμένη και από το σημείο της παραβίασης, φέρεται να είχε εισβάλει σε αυτή κοπάδι από αιγοπρόβατα και να έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά τόσο στην επιχείρηση, όσο και στο προστατευόμενο περιβάλλον.

Ο επιχειρηματίας, κατέθεσε μήνυση κατά του βοσκού ιδιοκτήτη του κοπαδιού και αναμένεται η εξέλιξη της υπόθεσης μέσω Δικαιοσύνης, μιας υπόθεσης που πέρα της οικονομικής ζημιάς που έχει υποστεί ο επιχειρηματίας, υπάρχει και σοβαρή υποβάθμιση του περιβάλλοντος.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου