Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα. Στο εξής θα μετράμε τη στάθμη...



Εξοπλισμό για τη μέτρηση της στάθμης του νερού, διαθέτει πλέον ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, προκειμένου να παρακολουθεί την αυξομείωση της στάθμης του νερού της λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου, αλλά και άλλων περιοχών. Η στάθμη του νερού συνδέεται άμεσα με τις ευκαιρίες τροφοληψίας και φωλεασμού που παρέχει ένας υγρότοπος, γι αυτό και είναι σημαντικό να την παρακολουθούμε!

Συγκεκριμένα, στο τέλος Αυγούστου τοποθετήθηκε μία σταθερή σταδία –όπως ονομάζεται ο εξοπλισμός μέτρησης- στον πυθμένα της λιμνοθάλασσας Καλοχωρίου. Την ημέρα της εγκατάστασης η ένδειξη ήταν 38,5cm. Το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης θα μπορεί να «διαβάζει» τη στάθμη χρησιμοποιώντας κιάλια ή με φωτογράφηση της ένδειξης με τηλεφακό, από τη στεριά. Η ένδειξη της στάθμης θα καταγράφεται σε εβδομαδιαία βάση και στη συνέχεια θα καταχωρούνται σε ηλεκτρονικό αρχείο.

Επίσης, αποκτήσαμε φορητή τηλεσκοπική σταδία, τρίποδα και αυτόματο οπτικό χωροβάτη, προκειμένου να μπορούμε να μετράμε τη στάθμη σε άλλες περιοχές του Εθνικού Πάρκου.

Ο εξοπλισμός αυτός αποκτήθηκε μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Μακεδονία – Θράκη 2007-2013, και της πράξης «Στήριξη της λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου