Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Συνεταιρισμός Ελάςς: Η κτηνοτροφία είναι πλούτος για την περιοχή μας!

                             
Συνεταιρισμός Ελάςς: Η κτηνοτροφία είναι πλούτος για την περιοχή μας!
«Η κτηνοτροφία είναι χρυσός, είναι χρυσάφι, είναι πλούτος για την περιοχή μας και τη χώρα!». Αυτό ήταν το μήνυμα της ενημερωτικής ημερίδας με θέμα «Ενημέρωση Κτηνοτρόφων πάνω σε Κτηνιατρικά Θέματα», που διοργάνωσε ο Συνεταιρισμός Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «ΓΑΛΑ ΕΛΑΣΣ», στην αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» της Ελασσόνας.
Ανοίγοντας την εκδήλωση, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού «ΓΑΛΑ ΕΛΑΣΣ» κ. Ιωάννης Ζιώζιας, που απευθυνόμενος προς το ακροατήριο, τόνισε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να εκμεταλλευθούμε το χρυσάφι που έχουμε στα χέρια μας. Η προσπάθεια όλων των κτηνοτρόφων είναι συνεχής, αφού οι ίδιοι έχουν καταλάβει πως εδώ είναι το μέλλον τους...». Στη συνέχεια, απένειμε τιμητική πλακέτα στον διευθυντή του Συνεταιρισμού κ. Αναστ. Γκουγκουλιά, για την προσφορά και το έργο του στον Συνεταιρισμό ««ΓΑΛΑ ΕΛΑΣΣ».


ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

 Ακολούθησαν οι παρακάτω
ενδιαφέρουσες εισηγήσεις:

- «Διαχειριστικές παρεμ
βάσεις στη διάρκεια της ξηράς περιόδου των προβάτων και των αιγών», από τον κτηνίατρο της «ΓΑΛΑ ΕΛΑΣΣ» κ. Δημήτριο Λιακατά.
- «Νεότερα δεδομένα για την προϊούσα πνευμονία και την scrapie των αιγοπροβάτων», από τον επίκουρο καθηγητή Κτηνιατρικής(κλινική παραγωγικών ζώων) του Α.Π.Θ. κ. Νεκτάριο Γιαδίνη.
- «Καταρροϊκός πυρετός του προβάτου», από τον κ. Αθανάσιο Γκουντέλα, προϊστάμενο της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στην ενημερωτική ημερίδα του Συνεταιρισμού Αιγοπροβατοτρόφων Ελασσόνας «ΓΑΛΑ ΕΛΑΣΣ» έδωσαν το «παρών»: ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, ο αντιδήμαρχος κ. Ιωάν. Σαπουνάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Δημ. Αντωνίου και Αθαν. Γεροφωκάς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας κ. Νικ. Παλάσκας, εκπρόσωποι αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων της περιοχής και όχι μόνο, παραγωγικές τάξεις του Νομού Λάρισας, κ.ά.

πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, http://www.paseges.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου